Kuva: Visit Estonia
Talvi Virossa

Talvi Virossa on kaikkea paitsi tylsä – 6 vinkkiä hauskaan lomaan naapurimaassa

Viro on suosittu matkakohde etenkin kesäisin, mutta myös talvisin maa on täynnä mukavaa tekemistä kaikenikäisille matkailijoille. Talvi tarjoaa mahdollisuuden muun muassa kelkkailuun, hiihtoretkiin ja jopa saunamaratoniin. Viro hemmottelee talvella myös kulinaristeja ja kulttuurin ystäviä.

ILMOITUS

1. Kiviõli ja Otepää ovat talvilajien ykköskohteita

Kuva: Visit EstoniaTalvi Virossa
Kiviõlin seikkailukeskuksessa voi viettää aktiivisen päivän vaikkapa lasketellen, lautaillen tai kokeillen snowturbingia.

Talviurheilijoille Viro on varsinainen paratiisi. Koillis-Virossa, Kiviõlin kaupungin pohjoisosassa vanhalla tuhkavuorella sijaitsee Kiviõlin seikkailukeskus, missä voi harrastaa muun muassa laskettelua, lumilautailua ja snowturbingia.

Etelä-Virossa Tarton lähellä sijaitsevasta Linnamäen laaksosta, Otepään keskustasta puolestaan löytyy Otepää Winterplace, joka on koko perheen monipuolinen aktiivilomakohde.

Kelkkailun, laskettelun ja pulkkailun ohessa voi vierailla igluelokuvateatterissa ja käydä tervehtimässä poroja.

2. DocPoint täyttää Tallinnan dokumenttielokuvilla

Tammikuun lopussa Tallinnassa voi tutustua ajankohtaisiin dokumentteihin, kun kaupungissa järjestetään DocPoint-festivaali. Esitettäviä dokumentteja ovat muun muassa Zlatan Ibrahimovićin tarinan kertova Nuori Zlatan sekä palkittu, kotinsa vankeina keskellä Manhattania kasvaneista veljeksistä kertova The Wolfpack.

Samaan aikaan järjestetään DocPoint myös Helsingissä. Kyseessä on yksi Pohjoismaiden tärkeimmistä dokumenttielokuvatapahtumista.

DocPoint-dokumenttielokuvafestivaali Tallinnassa 27.–31.1.2017

3. Virossakin osataan saunoa

Kuva: Visit EstoniaTalvi Virossa
Useat saunat tulevat tutuiksi Otepään saunamaratonissa.

Saunominen on tärkeä perinne myös Virossa. Virolaiset pitävät saunomisesta jopa niin paljon, että Otepäässä järjestetään helmikuussa saunamaraton. Ideana on, että mukaan ilmoittautuneet joukkueet käyvät kuuden tunnin aikana mahdollisimman monissa Otepään seudun saunoissa.

Virolaisen saunakulttuurin kulmakivi on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva savusauna. Esimerkiksi Vana-Võromaan Mooskan tilan savusaunassa on mahdollista kokea löylyt aidoimmillaan.

Otepään saunamaraton 4.2.2017 klo 12–18

4. Lumikenkäkävely ja hiihtäminen soilla ovat erinomainen tapa nauttia luonnosta

Lumikenkäkävely ja hiihtäminen soilla ovat mukavia talviaktiviteetteja. Lumikenkäkävelyä voi kokeilla esimerkiksi läntisessä Virossa sijaitsevan Marimetsan suolla, kauniin luonnon ympäröimänä.

Vähän yli tunnin matkan päässä Tallinnasta sijaitsevalla Kakerdajan suolla on mahdollista tehdä vaellus leveillä hiihtosuksilla. Reitti on neljä kilometriä pitkä, ja retki huipentuu nuotion äärellä nautittavaan ateriaan.

5. Tasty Tartu tarjoaa makuelämyksiä kampanjahinnoin

Kuva: Visit EstoniaTalvi Virossa
Ravintoloiden oma kampanja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Tarton ravintoloiden tarjontaan edullisesti.

Kulinaristeille ehdoton talvikohde Virossa on Tartto. Helmikuun ajan kaupungissa on käynnissä Tasty Tartu 2017 -kampanja, jonka aikana paikalliset ravintolat tarjoavat kolmen ruokalajin aterioita edulliseen hintaan. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna toista kertaa, ja mukana on yhteensä 14 ravintolaa.

Tasty Tartu 2017 1.–28.2.2017

6. Osallistu Itä-Euroopan suurimpaan hiihtomaratoniin

Tartu Maraton on Itä-Euroopan suurin massa- ja kilpahiihtotapahtuma. Kansainväliseen Worldloppet-sarjaan kuuluvaan Tartu Maratoniin osallistuu vuosittain jopa 10 000 urheilijaa. Tapahtuma on myös yksi maailman vanhimmista hiihtomaratoneista. Ensimmäinen Tartu Maraton järjestettiin vuonna 1960.

Valittavina on 31 ja 63 kilometrin mittaiset matkat eri sarjoissa. Reitit kulkevat Etelä-Viron kauniissa talvimaisemissa.

Tartu Maraton -hiihtotapahtuma 26.2.2017 klo 10

>> Lue lisää talvisista aktiviteeteista Virossa!

ILMOITUS

Päivitetty: 8.12.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia