Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Onko tässä Albanian upein luonnonpaikka? ”Sininen silmä” on helppo päiväretkikohde Sarandësta

Inka Khanji artikkelin kuva
Aktiivilomat
Kristallinkirkas vesi, taianomainen tunnelma ja sijainti aivan suositun lomakaupungin naapurissa tekevät Blue eye -lähteestä helpon ja kiinnostavan päiväretkikohteen.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 28.06.2018
facebook   whatsapp

Vaivaton luontoretki Sarandësta

Useimmat Albanian luontokohteet ovat säilyneet salassa suurilta matkailijamassoilta, mikä takaa aitoja elämyksiä ja upeita maisemia. Noin 20 kilometrin päässä maan eteläosassa olevasta Sarandën lomakohteesta sijaitseva Blue Eye -lähde on Albanian upeimpia luontokohteita. Lähde on osa Bistrice-jokea, joka virtaa Joonianmereen.

Taianomaisen vehreän metsän ympäröimä lähde pulppuaa kirkasta vettä, ja nimi on peräisin lähteen syvimmästä kohdasta, joka on väriltään syvänsininen. Lähteen lopullista syvyyttä ei tiedetä, mutta sitä on mitattu ainakin 50 metriin saakka.

Paikallisten Syri i kaltër -nimellä kutsuma lähde on myös suosittu uimapaikka hyisestä vedestä huolimatta: vesi on vuoden ympäri kymmenasteista.

Kohde on pääasiassa paikallisten tiedossa, mutta pikku hiljaa myös kansainväliset matkailijat ovat alkaneet löytää tiensä Blue Eye -lähteelle. Lähde on nähtävyys jo itsessään, mutta sen ympärillä sijaitseva metsä on myös vaikuttava: vihreän kirkkaat sävyt ja lehtien välistä esiin mönkivät liskot, sammakot ja kaikkialla lentelevät sudenkorennot tekevät matkasta lähteelle hyvin taianomaisen.

Lähde on erinomainen päiväretkikohde Sarandësta, sillä välimatka on lyhyt ja matkan varrella olevat maisemat upeita ja vaihtelevia. Matkatoimistot tarjoavat useita retkiä Sarandësta lähteelle, mutta matkan voi taittaa myös vaikkapa vuokra-autolla tai taksilla.

Perillä lähteelle on noin 1,5 euron suuruinen pääsymaksu, ja kohteen ympärillä sijaitsee ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Tunnelma on kuitenkin varsin rauhallinen ja hinnat muun Albanian tavoin edulliset.

Katso kuvat Albanian upeasta Blue Eye -lähteestä!

Blue Eye, Albania

Blue Eye, Albania

Blue Eye, Albania

Blue Eye, Albania

Blue Eye, Albania

Blue Eye, Albania

>> Lue lisää vinkkejä Albaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.