Hyppää sisältöön

Air China

Mia Pennanen
Mia Pennanen Päivitetty: 11.07.2023
Vuonna 1988 perustettu Air China Limited on Kiinan kansallinen lentoyhtiö.

Kolmen lentoyhtiön fuusio

Air China perustettiin vuonna 1988 ja vuonna 2002 se yhdistyi China National Aviation Companyn ja China Southwest Airlinesin kanssa. Kolmen yhtiön liitosta syntyi China Aviation Group Company, jonka alla nykyinen Kiinan kansallinen lentoyhtiö Air China Limited toimii. Vuonna 2007 Air Chinasta tuli Star Alliance -lentoallianssin jäsen.

Air Chinan emoyhtiö on China National Aviation Holding, joka on Kiinan valtion omistuksessa. Yhtiön päämaja sijaitsee Kiinan pääkaupungissa Pekingissä, kuten myös sen päälentoasema Beijing Capital International Airport.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Air China operoi lentoja noin 100 kohteeseen, joista noin puolet sijaitsee Kiinassa. Lentoyhtiön kansainvälinen reittiverkosto ylettää noin 30 maahan viidellä eri mantereella: Aasiaan, Eurooppaan, Oseaniaan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan. Lentoyhtiö ei liikennöi reittejä Suomesta, mutta sekä Tukholmasta että Kööpenhaminasta pääsee matkaan Air Chinan siivin.

Yhteystiedot

Air Chinan englanninkieliset internetsivut löytyvät osoitteesta www.airchina.com.

Yhtiön Euroopan-asiakaspalvelu palvelee numerossa +800 861 00 999 englanniksi, kiinaksi ja saksaksi. Asiakaspalvelun tavoittaa myös sähköpostitse osoitteesta ca-europe@airchina.com.