Hyppää sisältöön

Afrikan eksotiikka kiehtoo – viisi syytä matkustaa Nairobiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 27.11.2017
Kenian pääkaupunki Nairobi on erinomainen tukikohta monipuoliselle lomalle Afrikassa.

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkusta Keniaan vaivatta

Itä-Afrikassa sijaitseva Kenia on kiinnostava matkakohde, joka hemmottelee lomailijaa kiinnostavilla kaupungeilla, upeilla luontokohteilla, ihanilla rannoilla sekä lämpimällä ilmastolla. Maan pääkaupunki Nairobi on erinomainen aloitus- sekä päätöspiste lomalle, ja se onkin useimpien matkailijoiden valinta.

Suomesta pääsee Nairobiin kätevästi muun muassa Lufthansan lennoilla yhden koneenvaihdon kautta. Yhtiö lentää Frankfurtista Nairobiin noin kahdeksassa ja puolessa tunnissa. Väliä liikennöidään päivittäin Airbus A340-lentokoneilla. Helsingistä Lufthansa tarjoaa lentoja Frankfurtiin useita kertoja päivässä.

Lue viisi syytä matkustaa Nairobiin ja lähde lomalle!

1. Pääkaupungilla on oma kansallispuisto

Nairobissa on mahdollista kokea todellinen Afrikka-elämys, sillä aivan keskustan tuntumassa sijaitsee Nairobin oma kansallispuisto. Noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta oleva 117 neliökilometrin kokoinen kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuden bongata Afrikan kiehtovia eläimiä sekä paeta pääkaupungin hektistä tunnelmaa.

Kansallispuiston laajoilla savanneilla voi bongata muun muassa sarvikuonoja, leijonia, leopardeja, gepardeja, hyeenoita ja kirahveja. Kansallispuiston alueella voi nähdä noin sata eri nisäkästä, minkä lisäksi kansallispuistossa on myös 400 eri lintulajia.

Inka KhanjiKenia
Kymmenen kilometrin päässä Nairobin keskustasta sijaitsevassa kansallispuistossa voi nähdä muun muassa leijonia.

Eläinten bongauksen lisäksi kansallispuistossa on rutkasti vaellusreittejä ja piknik-alueita sekä kolme leirintäaluetta. Nairobin kansallispuisto on maailman ainoa kansallispuisto, joka sijaitsee näin lähellä kaupunkia. Laajojen savannialueiden taustalla kohoavatkin kaupungin pilvenpiirtäjät, mikä muodostaa melko kiinnostavan maiseman.

2. Karen Blixen -talo kiinnostaa pohjoismaalaisia

Kenian tunnetuin pohjoismaalainen on ehdottomasti tanskalainen kirjailija Karen Blixen, joka on kirjoittanut maailmankuulun Minun Afrikkani -teoksen. Blixenin kotitalona vuosina 1917–1931 toiminut rakennus on nykyisin museo, jossa voi tutustua kirjailijan eri elämänvaiheisiin.

Entisellä maatilalla sijaitseva museo kattaa Blixenin ja hänen ruotsalaisen miehensä kodin, ja kirjailijan vaatekaapissa onkin esillä muun muassa hänen vanha metsästysasunsa. Karen Blixenin merkitys kenialaisille on suuri, ja esimerkiksi kirjailijan vanha koti on lahjoitettu Kenian valtiolle.

3. Unelmat toteen Masai Maran safarilla

Noin 200 kilometrin päässä Nairobista sijaitseva Masai Maran kansallispuisto on Kenian tunnetuimpia paikkoja ja maailmankuulu luontokohde. Kansallispuistossa on mahdollisuus nähdä esimerkiksi viisi Afrikan suurinta villieläintä: leijona, elefantti, leopardi, sarvikuono ja puhveli.

Safari Masai Marassa on todellinen Kenian-klassikkokokemus, ja useimmat matkailijat yhdistävätkin Nairobin-matkaan safarin Masai Marassa. Kokeneiden oppaiden avustuksella safari sujuu turvallisesti, minkä lisäksi nelivetoisen auton kyydissä pääsee kuulemaan kiinnostavia faktoja Masai Maran eläimistä.

Inka KhanjiKenia
Masai Maran -safarin aikana voi kokea unohtumattomia elämyksiä.

Nairobista pääsee Masai Maraan esimerkiksi bussilla tai autolla, mutta kenialaisittain 200 kilometrin mittaiseen automatkaan voi kulua jopa kaksin- tai kolminkertainen aika kotimaahan verrattuna. Syinä tähän ovat ruuhkat ja teiden vaihteleva kunto. Masai Maraan pääsee Nairobista myös lentäen, sillä esimerkiksi Air Kenya tarjoaa pienkonelentoja kansallispuistoon.

4. Unohtumaton Jambo Kenya Deluxe -junareitti

Kenian itärannikolla sijaitseva Mombasan rannikko on tunnettu kauniista rannoista, vaaleasta hiekasta ja rennosta tunnelmasta. Alue onkin monien matkailijoiden suosiossa, ja se on helppo yhdistää Nairobin-matkaan.

Nairobin ja Mombasan välillä liikennöivä Jambo Kenya Deluxe -junareitti on kuin aikamatka siirtomaa-aikaan. Historiallinen junamatka kestää 14 tuntia, joten se sopii erityisesti matkailijoille, joilla on aikaa käytettävänä poikkeukselliseen matkantekoon. Junamatka kestää usein yön yli.

5. Miellyttävä ilmasto

Nairobi on mainio matkakohde läpi vuoden, sillä ilmasto on suomalaisittain miellyttävä kaikkina kuukausina. Keskilämpötila notkahtaa hieman kesäkuukausina, sillä vuoden matalin lämpötila on heinäkuun keskimääräinen 15 astetta.

Keskilämpötila on 20 asteen tuntumassa syyskuusta toukokuuhun.

Lähde: Lufthansa
Kuvat: Lufthansa ja Inka Khanji

ILMOITUS: LUFTHANSA

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Missä nähdä flamingoja?

Haaveiletko flamingojen näkemisestä? Paina mieleesi nämä paikat

Safari Afrikassa on unohtumaton elämys – viisi parasta paikkaa

Masai-kylä, Kenia

Tutustu afrikkalaiseen paikalliskulttuuriin – tällainen on masai-kylävierailu Keniassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja