Hyppää sisältöön

Täällä voit nähdä Afrikan suurimmat norsulaumat – jopa 100 elefanttia yhdessä

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 12.04.2016
Luonnonsuojelualueella voi nähdä komeita elefanttilaumoja.

Uudistunut luonnonsuojelualue

Safarifanit voivat nyt päästä ihailemaan Etelä- ja Keski-Afrikan suurimpia norsulaumoja lähietäisyydeltä. Luoteis-Kenian Rimoi National Game Reserve -luonnonsuojelualueen norsut elävät jopa 100 yksilön laumoissa, ja alue on nyt avattu uudelleen mittavien uudistusten jälkeen.

Kenian matkailuministeri Najib Balala vihki maaliskuussa Rimoi National Game Reserven uudelleen käyttöön alueen infrastruktuuriin ja mukavuuksiin tehtyjen mittavien uudistusten jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Safarivieraille on tarjolla muun muassa uusia teitä ja polkuja, katuvalaistus, vesihuolto ja vessat. Monipäiväisten vierailujen mahdollistamiseksi alueelle on myös perustettu leirintäalueita.

Afrikan suurimmat norsulaumat

Rimoi National Game Reserve tunnetaan suurista norsulaumoistaan. Alueen norsut elävät noin 100 yksilön laumoissa, kun muualla Afrikassa laumoissa on yleensä enintään viisi yksilöä.

Maailman suurimpien maanisäkkäiden lisäksi Rimoi National Game Reservessä voi päästä näkemään Keriojoen harvinaisia valkoisia krokotiilejä.

Alueen muista eläimistä voidaan mainita puhvelit, kirahvit, seeprat, gasellit, dikdik-antiloopit, pahkasiat, paviaanit ja monet lintulajit.

Urheilijoiden suosiossa

Rimoin luonnonsuojelualue sijaitsee Isossa hautavajoamassa Elgeyo-Marakwetin alueella 40 kilometrin päässä Itenin kaupungista. Iten on kansainvälisten huippu-urheilijoiden ja juoksuharrastajien hyvin tuntema vuoristoharjoittelukohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunki sijaitsee 2 400 metriä vedenpinnan yläpuolella, ja siellä oleskelu lisää hapenottokykyä ja parantaa siten suorituskykyä. Wilson Kipketer on vain yksi esimerkki Itenissä harjoitelleista tähdistä.

Rimoi National Game Reserve sijaitsee 350 kilometriä Nairobista luoteeseen. Nairobin lentoasemalta on kaksi päivittäistä lähtöä Eldoretin lentoasemalle, joka sijaitsee noin 80 minuutin ajomatkan päässä reservaatista.

Lähde: Kenian matkailutoimisto
Kuva: Flickr / blieusong

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Missä nähdä flamingoja?

Haaveiletko flamingojen näkemisestä? Paina mieleesi nämä paikat

Safari Afrikassa on unohtumaton elämys – viisi parasta paikkaa

Nairobi

Afrikan eksotiikka kiehtoo – viisi syytä matkustaa Nairobiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja