Hyppää sisältöön

Tahdotko lähituntumaan kirahvien kanssa? Kokeile ratsastussafaria!

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 19.01.2015
Safarielämyksestä tulee huikea, kun sen kokee hevosen selässä. Ratsasta leijonien ja kirahvien keskellä ja koe, kuinka hevosella pääsee vaivihkaa lähestymään laiduntavia norsuja. Kenia tarjoaa eksoottisia retkiä sekä aloittelijoille että kokeneille ratsastajille.

Koe kenialainen hevossafari

Hevossafari Keniassa on seikkailu, jonka edut ovat ilmeiset: hevosella on helppo liikkua vaikeakulkuisessa maastossa ja se mahdollistaa villieläinten näkemisen lähietäisyydeltä. Satulassa safarielämyksestä tulee mahdollisesti vielä aidompi kuin Jeepillä liikkuessa.

Savannilla ratsastaessa voit kokea olevasi sopusoinnussa ympäröivän luonnon kanssa. Kuin eläimenä muiden joukossa ratsastaja pääsee lähemmäs norsuja, kirahveja ja puhveleita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kenian suosituimmassa safarikohteessa Masai Marassa näkee päivittäin satapäisiä gnu-, seepra- ja antilooppilaumoja, varjossa lepääviä nälkäisiä leijonia sekä akaasioita mutustelevia kirahveja. Sähköpylväiden, liikenteen ja pensasaitojen sijaan tarjolla on lumoavaa luontoa silmänkantamattomiin. Eläinten jalanjäljissä kulkiessa voit tuntea vapautta ja riippumattomuutta, joka on lähes terapeuttista.

Aluetta asuttavat maasait, joita näkee aina välillä paimentamassa karjaansa ja tähyilemässä nälkäisiä leijonia tai leopardeja.

Ota lähituntumaa kirahveihin

Kenian keskiosassa Laikipiassa sijaitsee jylhä Keniavuori, jonka juurella elävät maasaiheimolle läheistä sukua olevat samburut. Tämä Lolldaiga Hillsin alue kuuluu Kenian kauneimpiin, ja alueella järjestetään päivittäin hevossafareita. Paikalliset oppaat kertovat alueen kiehtovista kasveista ja eläimistä, ja samalla voi ratsastaa seeprojen, impalojen, gasellien sekä punalehmäantilooppien rinnalla.

Ratsain on mahdollista päästä kosketusetäisyydelle kirahveista ja kokea, miten vaivihkaa hevosella pääsee lähestymään Keniavuorten juurella laiduntavia norsuja. Onnekkaimmat saavat nähdä, kun kissaeläimet jahtaavat saalistaan.

Hevossafari Keniassa
Hevossafarin aikana pääsee kosketuksiin luonnon kanssa ikimuistoisella tavalla.

Elämyksellisen päivän jälkeen tuntuu lähes maagiselta syödä illallista leirinuotion ääressä, kun ympärillä kuuluu eläinten ääniä ja näkyy pimeässä kiiluvia silmiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valitse hevossafarin kesto oman tasosi mukaan

Muutaman tunnin tai päivän mittainen hevossafari voidaan tehdä pysyvästä leiristä käsin tai matkaamalla leiriltä toiselle. Safarihevoset osaavat liikkua turvallisesti ja rauhallisesti villieläinten parissa. Lisäksi kokeneet oppaat auttavat sopivan hevosen valinnassa. Tarjolla on hevosia ja retkiä sekä aloittelijoille että kokeneille ratsastajille.

Leirit sijaitsevat yleensä eläinten päivittäisten vaellusreittien varrella, joten voit nukahtaa seeprojen ääniin ja juoda aamukahvia seuraten pahkasikojen seikkailuja.

Lähde ja kuvat: Kenian matkailutoimisto

>> Haluatko päästä osallistumaan kenialaiselle hevossafarille? Nappaa halvat lennot Keniaan Rantapallon lentohaun avulla!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Sansibar, Tansania

Kokeile jotain uutta: esittelyssä Afrikan upeimmat rantalomakohteet

Missä nähdä flamingoja?

Haaveiletko flamingojen näkemisestä? Paina mieleesi nämä paikat

Safari Afrikassa on unohtumaton elämys – viisi parasta paikkaa

Nairobi

Afrikan eksotiikka kiehtoo – viisi syytä matkustaa Nairobiin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja