Hyppää sisältöön

Tee makumatka Viroon helpon reseptin avulla – näin valmistuu virolainen ohrarieska

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.05.2018
Virolaisen tumman täysjyvärieskan valmistaminen on helpompaa kuin uskotkaan.

Perinneherkku valmistuu alkuperäisen reseptin avulla

Sinäkin olet todennäköisesti maistanut Virossa makeahkoa tummaa leipää, karaskia. Mäetagusen kartanohotellissa se leivotaan perinteisellä reseptillä rieskan tapaan, ja ainekset löytyvät hyvin suomalaisistakin ruokakaupoista.

Hotelli tunnetaan paitsi mainiosta kylpylästään myös maalaiskeittiöstä, jossa käytetään raaka-aineina mahdollisimman paljon lähiruokaa ja suositaan isoäitien ruokaohjeita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tätä rieskaa hotellin asiakkaille tarjotaan aamiaisella. Herkullisimmillaan se on lämpimänä ja vastapaistettuna. Ylijäämäleivänkin voi käyttää hyödyksi. Kuivahtaneesta rieskasta saa herkullista naposteltavaa, kun sen leikkaa tangoiksi ja paistaa pannulla rasvassa valkosipulin kanssa.

Karask eli ohrarieska Mäetagusen tapaan

200 g maitorahkaa
1 muna
2 dl piimää
120 g ohrajauhoja
120 g ruisjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä

1. Sekoita maitorahka, muna, piimä, sokeri ja suola

2. Sekoita toisessa astiassa jauhot ja ruokasooda, ja lisää sitten nesteiden joukkoon.

3. Lisää viimeiseksi öljy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia.

5. Leikkaa rieska vähän jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile voin kanssa.

Teksti ja kuva: Marianne Zitting

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja