Virolainen ohrarieska

Tee makumatka Viroon helpon reseptin avulla – näin valmistuu virolainen ohrarieska

Virolaisen tumman täysjyvärieskan valmistaminen on helpompaa kuin uskotkaan.

Perinneherkku valmistuu alkuperäisen reseptin avulla

Sinäkin olet todennäköisesti maistanut Virossa makeahkoa tummaa leipää, karaskia. Mäetagusen kartanohotellissa se leivotaan perinteisellä reseptillä rieskan tapaan, ja ainekset löytyvät hyvin suomalaisistakin ruokakaupoista.

Hotelli tunnetaan paitsi mainiosta kylpylästään myös maalaiskeittiöstä, jossa käytetään raaka-aineina mahdollisimman paljon lähiruokaa ja suositaan isoäitien ruokaohjeita.

Tätä rieskaa hotellin asiakkaille tarjotaan aamiaisella. Herkullisimmillaan se on lämpimänä ja vastapaistettuna. Ylijäämäleivänkin voi käyttää hyödyksi. Kuivahtaneesta rieskasta saa herkullista naposteltavaa, kun sen leikkaa tangoiksi ja paistaa pannulla rasvassa valkosipulin kanssa.

Karask eli ohrarieska Mäetagusen tapaan

200 g maitorahkaa
1 muna
2 dl piimää
120 g ohrajauhoja
120 g ruisjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä

1. Sekoita maitorahka, muna, piimä, sokeri ja suola

2. Sekoita toisessa astiassa jauhot ja ruokasooda, ja lisää sitten nesteiden joukkoon.

3. Lisää viimeiseksi öljy.

4. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia.

5. Leikkaa rieska vähän jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile voin kanssa.

Teksti ja kuva: Marianne Zitting

Päivitetty: 4.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia