Visit Estornia
Tallinna, Viro

Viron kaunein joulutori on koettava – Tallinnan joulumarkkinat avataan jo tällä viikolla

Viron kauneimmille joulumarkkinoille pääsee taas – vanhankaupungin joulutori avataan 17. marraskuuta 2017.

Ruokaa ja lahjaostoksia Viron sydämessä

Tallinnan Raatihuoneentorin joulumarkkinat ovat Viron vanhin ja perinteisin joulutori. Torin joulutunnelmaa pääsee ihailemaan pian, sillä vuoden 2017 markkinat avautuvat yleisölle perjantaina 17. marraskuuta. Joulutori on avoinna aina 6. tammikuuta 2018 saakka.

Jouluostoksien tekoa ajatellen tori on sopiva paikka varsinkin niille, jotka haluavat ostaa pukinkonttiin laadukasta käsityötä. Myynnissä on esimerkiksi huovutettuja hattuja ja huopatossuja, puisia astioita, koreja, tilkkutöitä, keramiikkaa ja lasiesineitä, käsintehtyjä kynttilöitä, kransseja sekä muita koristeita.

Jos kierrellessä iskee nälkä, on myynnissä myös piparkakkuja ja kuumaa hehkuviiniä sekä virolaista jouluruokaa kuten porsaanpaistia, hapankaalia ja mustaamakkaraa. Lisäksi Raatihuoneentorin ympärillä sekä muualla vanhassakaupungissa on runsaasti ravintoloita niille, jotka haluavat aterian ajaksi sisätiloihin lämmittelemään.

Joulutorilla on myös esiintymislava, missä järjestetään monenlaista ohjelmaa ja perheen pienimmät pääsevät vaikkapa karuselliin. Joulumarkkinoiden sydän on kuitenkin suuri joulukuusi, jonka pystyttämisellä on pitkät perinteet. Paikallisten mukaan suuri joulukuusi on noussut torille aina 1400-luvulta saakka. Tämänvuotiseen kuuseen on luvassa entistäkin näyttävämmät valot sekä punaisia ja kullanvärisiä pallokoristeita. Lava koristellaan kuudellasadalla tähdellä ja torialuetta valaisemaan viritellään yli 40 000 koristelamppua.

Tallinnan joulutori on avoinna joka päivä kello 10–19, tosin kuumia juomia myydään aina iltayhteentoista asti. Lavalla esitetään ohjelmaa perjantaisin kello 17–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–14.

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Tallinnan joulutori 2017
Kuva: Visit Estornia

Päivitetty: 14.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia