Romanttisimmat kaupungit – Top 5

Nämä ovat suomalaisten mielestä romanttisimmat kaupunkikohteet! Lue Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimuksen romanttisimpien kaupunkien Top 5.

Pariisi on romantiikan ykkönen

Rantapallon ja 15/30 Researchin Matka 2011 -messuilla julkistetun tutkimuksen mukaan Pariisi on suomalaisten mielikuvissa romanttisimpien matkakohteiden ykkönen.

Kakkossijaa pitää hallussaan Rooma ja viiden kärkeen ylsivät myös Venetsia, Praha ja Wien.

Romanttisimpien kaupunkien Top 5:

1. Pariisi
2. Rooma
3. Venetsia
4. Praha
5. Wien

Pariisi on rakastavaisten kaupunki

Pariisin sillat ja puistot, tunnelmalliset kahvilat ja suurkaupungin syke sopivat loistavasti kahdenkeskiseen kaupunkimatkailuun.

Cityloma oman kullan kanssa katkaisee arjen mukavasti, ja romanttisten kaupunkien listalla jyräävätkin helposti saavutettavat eurooppalaiset kaupunkikohteet, joihin tyypillisesti matkaillaan lyhyillä viikonloppureissuilla.

Rooma listan kakkosena kuuluu samaan sarjaan Pariisin kanssa. Pariisin tavoin Rooma tarjoaa kulttuuria, metropolin tuntua ja lämpimiä kesäöitä vain muutaman tunnin lentomatkan takana.

Tutkimuksen kärkikaksikko tuskin yllättää ketään, eikä todennäköisesti olisi yllättänyt, vaikka sijoitukset olisivat olleet päinvastoinkin.

Klassisia kaupunkikohteitaa

Venetsia, Praha ja Wien viiden romanttisimman listalla ovat niinikään klassisia kohteita täynnä historiaa.

Kukin omalla persoonallisella tavallaan ne kuuluvat matkailijan must-kaupunkeihin, jotka jokaisen tulisi kokea kerran elämässään.

Suurkaupungeilla on myös varjopuolensa ja pahimmillaan kaikki romanttisten kohteiden Top 5 -listan kaupugit ovat kiireisiä ja pahantuulisia turistirysiä kaukana kaikesta romantiikasta.

Parhaimmillaan ne kuitenkin ovat juuri sitä, mikä ne on tutkimuksen viiden kärkeen nostanut: tunnelmallisen lempeitä lomakohteita, joiden vanhat korttelit siltoineen ja jokirantoineen sopivat kaikkein parhaiten juuri sen oman rakkaan kanssa kuljettaviksi.

Seura tekee romantiikan

Tutkimuksen vastauksista nousee selvästi esiin, että yhtäkään yksittäistä kohdetta tärkeämpi tekijä on matkaseura. Upeimmissakaan kulisseissa romantiikka ei synny itsestään. Matkaseura ratkaisee, olipa kohde mikä hyvänsä.

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailututkimus

Rantapallon ja 15/30 Researchin matkailubränditutkimus selvittti suomalaisten mielikuvia erilaisista matkakohteista. Tutkimuksen yli 10 000 avointa vastausta kertovat, minne suomalaiset haluavat matkustaa mieluiten esimerkiksi shoppailemaan, sukellusmatkalle, perhelomalle ja rantalomalle.

Tuloksena on 22 TOP 5- ja TOP 10 -listaa sekä kattava katsaus matkailun motiiveihin. Vastauksia antoi kaikkiaan 791 iältään 15-74-vuotiasta suomalaista ja otos on kansallisesti edustava.

Riikka Krenn

Päivitetty: 16.2.2012

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 4,80 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE