Hyppää sisältöön

Aiotko matkustaa jouluna – varaa liput vauhdilla, suosituimmat vuorot alkavat jo täyttyä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 15.12.2015
Joulu on vuoden vilkkaimpia matkustusaikoja kotimaassa, ja se näkyy jo nyt niin bussi- kuin junalippujen suosiossa. Jos suunnittelet matkustavasi suosituimpina matkapäivinä, kannattaa lippu ostaa viimeistään nyt.

Juna- ja bussivuorot ovat jo täyttymässä

Joulun ja uudenvuoden aikana on lukuisia poikkeusaikatauluja niin juna- kuin bussiliikenteessäkin. Se yhdistettynä monien suosimaan matkustusaikaan tekee lipuista hyvin suosittuja.

Matkustajia on liikkeellä eniten joulua edeltävinä päivinä, jotka voivat olla ruuhkaisia. Bussimatkustus on vilkkainta muun muassa Helsinki‒Tampere, Helsinki‒Turku ja Tampere‒Turku -reiteillä, mutta myös muita yhteysvälejä liikennöivät vuorot ovat pyhinä usein täysiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joulun sesonkiaika jaksottuu tänä vuonna pidemmälle aikajaksolle alkaen 18.12.2015 ja jatkuen jouluaattoon asti. Helsingin ja Rovaniemen sekä Helsingin ja Kolarin välillä kulkee joulun aikaan ylimääräisiä yöjunia.

Osa Pohjois-Suomeen matkaavien yöjunien makuu- ja autopaikoista on jo hyvin varattu, mutta hajapaikkoja on vielä jäljellä. Osa yöjunista lähtee Pasilan autojuna-asemalta Helsingin päärautatieaseman sijaan. Päiväjunista löytyy vielä tilaa, mutta suosituimmat vuorot täyttyvät nopeasti, joten liput kannattaa varata ja ostaa hyvissä ajoin.

Lähde: Matkahuolto, VR
Kuva: Visit Finland / Raija Lehtonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joulupukki lentokoneessa

Joulupukki turvatarkastuksessa – katso videolta, mitä kaikkea pukin taskuista löytyy

Tonttu rannalla

Täydelliset lahjat matkailijan makuun – lue joulun 2015 parhaat lahjavinkit

Lapsi ja joululahja

Mitä lahjaksi matkailevalle lapselle? Tässä joulun parhaat lahjavinkit

Matkalaukku

Matkailijan näppärät lahjavinkit – tässä viime hetken tärppejä jouluostoksille!

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja