Kuva: Istockphoto
Zürichin lentokentällä on erikoinen lentokoneravintola

Tällä eurooppalaisella lentokentällä on ravintola, joka varastaa huomion – kuin lentokone olisi hylätty keskelle salia

Zürichin lentokentän kupeessa toimii erikoinen ravintola.

Runway 34 on ravintola ja nähtävyys

Lentokenttäravintolat voivat joskus tuntua pakolliselta pahalta. Jotain pitäisi syödä, mutta tarjonta on usein mielikuvituksetonta ja ylihintaista.

Jos olet lähdössä Keski-Eurooppaan ja löydät itsesi odottelemasta lentoa Sveitsin Zürichin lentokentällä, paina mieleesi erikoinen ravintola, joka on samalla hauska nähtävyys. Runway 34 -nimisen ravintolan keskipiste on käytöstä poistettu Iljušin Il-14 -tyypin lentokone.

Ravintola ei löydy varsinaisesta lentokenttärakennuksesta, vaan nimensä mukaisesti se sijaitsee kiitorata 34:n kupeessa. Matkaa lentokentältä on noin kolme kilometriä, joten ravintolaan on helpointa siirtyä joko taksilla, omalla vuokra-autolla tai lentokenttäbussilla.

Il-14 on entinen neuvostokone, joita esimerkiksi lentoyhtiö Aeroflot käytti 1950-luvulla. Keskelle ravintolaa pysäköity lentokone rakennettiin vuonna 1957, ja se toimitettiin Neuvostoliiton ilmavoimille armeijanvihreänä koodinimellä Red 21.

Lentokone oli aktiivisessa käytössä vuoteen 1992 saakka. Ravintolaa varten se löydettiin Zhukovskyn lentokentältä, jonne se oli siirretty seisomaan tyhjänä. Runway 34 avattiin vuonna 2005, jolloin myös lentokone nousi ilmaan viimeisen kerran.

Ravintolan pöydät on aseteltu lentokoneen rungon kupeeseen, ja osa istuimista on vanhoja lentokoneen istuimia. Koneen sisälle on rakennettu sikarilounge. Asiakkaat voivat myös varata ajan lentokonesimulaattoriin.

Jos et halua syödä ravintolassa, voi sinne poiketa myös drinkille siiven yläpuolelle rakennettuun baariin. Ravintolan yhteydessä toimii lentokonebongareille sopiva terassi, josta voi seurata lentoliikennettä. Ravintola on hauska vierailupaikka myös lapsiperheille.

Matkailijoiden arviota keräävällä TripAdvisor-sivustolla ravintolalle on annettu neljän tähden keskiarvo. Asiakkaiden mukaan ravintolassa kannattaa poiketa nimenomaan miljöön takia.

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia ravintolasta!

A post shared by @kilo_tango_life on

A post shared by Raphael Baldenweg (@balanx77) on

A post shared by Roger Wildhaber (@roger_1970) on

A post shared by Rainnnn☂️ (@rainkk) on

A post shared by Clemens Maximilian (@cm_mv) on

A post shared by Helene R. (@travel_with_helene) on

Lue myös: Näitä et olisi tullut edes ajatelleeksi – mitä lentokoneille tapahtuu, kun ne poistetaan käytöstä?

Lähde: Runway 34
Kuvat: Istockphoto, Instagram

Päivitetty: 25.5.2018

Sinua saattaisivat kiinnotaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia