hero taustakuva

Tältä näyttävät Hotel Kämpin sviitit – majoitu supertähtien tavoin Helsingissä

Hotel Kämp artikkelin kuva
Suomen matkailu
Hotel Kämpissä on neljä sviittiluokkaa erilaisille luksusmatkailijoille.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.07.2019
facebook   whatsapp

Luksusta, johon vain harvalla on varaa

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Suomen ensimmäinen viiden tähden hotelli Hotel Kämp on luksushotelli, jonka sviitit ovat koko maan parhaimpia. Hotellissa on neljä sviittiluokkaa, joiden tilavista huoneista avautuu näkymä Etelä-Esplanadille ja Esplanadin puistoon.

Sviitit ovat kooltaan 40–258 neliömetriä, joten vaihtoehtoja on runsaasti. Pienimmät 40–58 neliön kokoiset junior-sviitit ovat huomattavasti pienempiä kuin kahdesta makuuhuoneesta, kahdesta olohuoneesta sekä ruokasalista ja työhuoneesta koostuva Mannerheim-sviitti.

Hotel Kämpin sviitit on uudistettu vuonna 2016, ja sviiteissä on romanttinen sisustus sekä tilavat marmorikylpyhuoneet. Vaikka samaan sviittiluokkaan kuuluisi useita eri sviittejä, voivat ne vaihdella paitsi sisustukseltaan myös palveluiltaan. Joissakin huoneissa on esimerkiksi oma sauna tai sisäterassi, joita ei muista huoneista löydy.

Kämpin laadun takaavat muun muassa hotellin kuuluminen The Leading Hotels of the World -ryhmään. Se kertoo kansainvälisestä arvostuksesta ja hyvästä laadusta.

Vuonna 1887 avattu perinteikäs luksushotelli onkin tavallisesti se paikka, jossa Suomessa vierailevat maailmanluokan supertähdet majoittuvat.

Katso kuvat Hotel Kämpin näyttävistä sviiteistä!

Hotel KämpHotel Kämp
Sviittien koko vaihtelee huoneesta riippuen merkittävästi.
Hotel KämpHotel Kämp
Sisustuksessa yhdistyy romanttinen ja historiallinen tunnelma.
Hotel KämpHotel Kämp
Sviittien suurissa olohuonessa on helppo järjestää vaikkapa juhlat.
Hotel KämpHotel Kämp
Sviiteistä avautuu näkymä Etelä-Esplanadille.
Hotel KämpHotel Kämp
Kukin sviitti on omanlaisensa.
Hotel KämpHotel Kämp
Mannerheim-sviitti on Kämpin sviiteistä kaikkein suurin.

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Hotel Kämp

Lue kommentit (7) Jätä kommentti

 1. Ihan hienoja sviittejä, mutta tusinatavaraa maailman mittakaavassa. Olisin kyllä sisustukseen ottanut jotain suomalaistakin.


 2. ”Vuonna 1887 avattu perinteikäs luksushotelli”

  Kämp purettiin maan tasalle kellaria myöden 1967, mutta pankki joka siihen konttorin rakensi laitettiin tekemään puretusta rakennuksesta kopion. Pohjoisesplanadin puoleinen julkisivu, rakennettiin kopioina osaksi uudisrakennusta ja se valmistui 1969. Tästä on merkittävästi saanut alkunsa rakennusten suojelu Suomessa. Nykyinen Kämp on siis melko nuori vaikka näyttää vanhalta.


 3. Kerrankin rantapallossa artikkeli hyvästä tasosta, yleensä oletuksena tuntuu olevan se, että jokainen matkailija on persaukinen ja etsii halvinta vaihtoehtoa.


 4. Hotelli Kämp ei enää nykyisin kuulu Starwood / The Luxury Collection ketjuun. Muuten kyllä huippuhotelli kyseessä. Oskari Merikanto junior suitessa on joskus tullut yövyttyä.


 5. Paljaat seinät ja huonekalut näyttävät siltä kuin ne olisivat huoneisiin jo valmiiksi liian isoja. Kun sohvaakaan ei osata sijoittaa ilman että se jää peittämään oviaukkoa niin vaikutelma on ankea.


  • Starwood on liitetty Marriottin hotellimaailmaan kolme vuotta sitten. Monet asiat muuttuvat heti, tai pienin askelin kokonaisuuden vaatimusten mukaiseen muotoon. Luxury Collectionin hotellit ovat edelleen olemassa. Olen yöpynyt useissa. Näistä Hotel President Wilson, Luxury Collection Genevessä kiinnostaa tulevaisuudessa. Haluaisin yöpyä sviitissä jonka vuorokausihinta on 65 000 dollaria. Kukkaroni ei-.


 6. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.