Hyppää sisältöön

Shoppailijan opas Jyväskylään – ostoskeskuksia ja pieniä putiikkeja

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 17.07.2016
Jyväskylän ostosmahdollisuudet painottuvat pääasiassa vilkkaan Kauppakadun ympärille, joten shoppailu onnistuu kätevästi myös lyhyemmällä visiitillä.

Tiivis ja toimiva keskusta

Jyväskylän keskusta on pieni ja tiivis, ja lähes kaikki kaupat on helppo saavuttaa jalan. Kaupungin tärkein kävely- ja ostoskatu on Kauppakatu, jolta löytyy niin ostoskeskuksia, kansainvälisiä ketjuliikkeitä kuin ravintoloita ja kahviloitakin.

Kauppakadulta ei tarvitse poiketa kauas löytääkseen erikoisliikkeitä, joissa vierailua ei kannata jättää väliin. Jyväskylästä löytyy myös useita kirpputoreja sekä ydinkeskustasta että sen ulkopuoleltakin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kirkkopuisto tuo vihreyttä Jyväskylän keskustaan.
Kauppakatu on Jyväskylän tärkein ostoskatu.

Ostoksia saman katon alta

Jyväskylän keskustasta löytyy kolme suurempaa ostoskeskusta: Jyväskeskus, Forum sekä Torikeskus. Näistä keskuksista löydät tutut vaateketjut, kahviloita, ravintoloita sekä elokuvateatterin. Keskukset sijaitsevat kaikki 50 metrin säteellä toisistaan, joten varsinaisesti valintoja ei keskusten välillä tarvitse tehdä.

Kauppakadun keskiössä on myös tavaratalo Sokos, jonka katon alta löytyy kaikkea kodinkoneista merkkivaatteisiin sekä kahviloihin ja ravintoloihin. Keskustan ulkopuolelta löytyy markettien yhteyteen rakentuneita kauppakeskuksia, joissa voi poiketa ohikulkumatkalla. Tällaisia keskuksia löytyy Keljon, Seppälän ja Palokan Citymarketien ja Prismojen yhteydestä.

Pieniä puoteja

Aivan Kauppakadun tuntumasta Yliopistonkadulta löytyy kaksi suloista puotia, jotka ovat palvellet jyväskyläläisiä jo useamman kymmenen vuoden ajan. Harjun Paperista löytyy kauniita kortteja, julisteita ja muita paperituotteita. Kaupassa on tarjolla laaja valikoima sekä kotimaista että ulkomaista suunnittelua.

Toinen viehättävä pieni putiikki on Pienikamari, josta löytyy erityisesti leluja perheen pienimmille, mutta myös esimerkiksi koruja, astioita ja designesineitä aikuisille.

Walmari / Kalevi KorhonenSatama on suosittu ajanviettopaikka Jyväskylän kesässä.
Jyväskylän sataman alue on kesäisin täynnä elämää.

Kierrätystä ja kirpputoreja

Opiskelijakaupungissa kirpputoreilla on vakiintunut kannattajakuntansa, ja niitä löytyykin kaupungista varsin runsaasti. Ydinkeskustan suosituin kirpputori on Centrum, joka on tyypillinen itsepalvelukirpputori. Pöytien ja tuotteiden taso vaihtelee, mutta täältä voi myös tehdä todellisia löytöjä. Keskustan uusin kirpputoritulokas on niin ikään itsepalvelukirpputori Kilpisen Kirppis Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun kulmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muita keskusta-alueen kierrätykseen perustuvia liikkeitä ovat Uff, Ekocenter sekä Fida. Keskustan ulkopuolelta löytyy myös useita kirpputoreja, kuten Kirpparilla.fi ja Seppälän Kirpputorimarket.

Kahvia kansalle

Jyväskyläläisiä hemmotellaan herkullisella jyväskyläläisellä kahvilla peräti kahden pienpaahtimon voimin. Paahtimo Papu Kuokkalassa sekä Punainen Kirahvi Vaajakoskella paahtavat ja jauhavat kahvia, joka on myös mitä mainion tuliainen Jyväskylän-lomalta. Paahtimo Papulta löytyy Yliopistonkadulta kahvila ja kauppa, jossa voi nauttia kupillisen tuoretta kahvia juuri sillä vahvuudella kuin toivoo.

Käsitöitä ja kotimaista designia

Toivolan Vanha Piha kuuluu Jyväskylän viehättävimpiin kohteisiin, ja se soveltuu myös mainiosti tuliaisostosten tekemiseen. Pihalta löytyy esimerkiksi käsityöläisputiikkeja, lankakauppa sekä puoti täynnä kotimaista designia korujen, vaatteiden ja asusteiden muodossa. Paikan päällä järjestetään myös usein markkinoita, jolloin tarjonta on tavallista runsaampaa.

Myös Kauppakadun Taitoshopista sekä Keski-Suomen museon ja Suomen Käsityön museon kaupoista tekee helposti persoonallisia ostoksia.

Makeaa Vaajakoskelta

Jyväskylän Vaajakoski on tunnettu erityisesti Pandan lakritsista, jotka valmistetaan alueella. Mikäli reittisi kulkee Vaajakosken lähistöllä, poikkea Pandan tehtaanmyymälään, josta löydät lakritsit, suklaat ja tehtaan omat erikoiserät hieman edullisempaan hintaan. Pandan tehdas on myös mainio kohde pyöräretkelle Jyväskylän keskustasta.

Vihreää kotiin Viherlandiasta

Jyväskylän keskustasta pääsee helposti autolla tai reippaasti pyörällä Viherlandiaan, jossa voi shoppailla kasveja ja kodin sisustusta tai vaihtaa kuulumisia puheliaiden papukaijojen Kallen ja Torstin kanssa.

Viherlandiasta löytyy myös Iittalan outlet, josta voi tehdä edullisia löytöjä. Mikäli nälkä yllättää, löytyy alueelta myös ravintola.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Anna Mäkelä
Kuvat: Walmari / Kalevi Korhonen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nelostien taukopaikat

Autoilijan opas Nelostielle – reitin 24 parasta taukopaikkaa

Suomen parhaat rannat

Mihin rantalomalle kotimaassa? 15 ihanaa rantaa Suomessa

Erikoiset hotellit Suomessa

Vau, mitä Suomi-hotelleja! Esittelyssä 25 erikoista majapaikkaa kotimaassa

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja