Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Neljä päiväristeilyä Helsingistä – joko kokeilit näitä?

Visit Helsinki / Sakke Somerma artikkelin kuva
Suomen matkailu
Salaperäinen majakkasaari, viehättävä Porvoo, Helsingin kanavat ja entinen suljettu saari – nämä kaikki ovat vain venematkan päässä pääkaupungin kuhisevalta Kauppatorilta. Rantapallo testasi neljä päiväristeilyä Helsingistä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 12.07.2017
facebook   whatsapp

Majakkaseikkailu Söderskärillä

Vain parin tunnin laivamatkan päässä Helsingin keskustasta odottaa toisenlainen maailma. Porvoon ulkosaaristossa sijaitseva Söderskär on täydellinen majakkasaari: syrjäinen, karun kaunis ja aavistuksen verran salaperäinen.

Päiväristeily Söderskärille vie hulppeiden saaristomaisemien halki. Perillä kävijöille on tarjolla opastettu kierros, jolla selviää millaista oli elämä syrjäisellä saarella sata vuotta sitten. Entä miltä näyttää majakanvartijan sviitti tornin huipulla? Millainen oli majakanvartijan tyttären erikoinen rakkaustarina?

Kipuaminen torniin palkitaan, sillä majakan linssiä ympäröivältä parvekkeelta aukeaa kaunis maisema Suomenlahdelle. Majakassa sijaitsevasta pienestä myymälästä kävijät voivat ostaa matkamuistoja. Kesäpäivän kruunaavat vanhanaikaiseen tyyliin sisustetun kahvilan lätyt kermavaahdon ja hillon kera.

Majakkaristeilyt liikennöivät kesäkaudella 2017 aina 11. syyskuuta saakka. Suositut retket kannattaa varata etukäteen paikan varmistamiseksi. Jos päiväretki Söderskärille ei riitä, voi yöpymisiä tiedustella suoraan majakalta.

Söderskärin risteilyt

Meriteitse Porvooseen

Päiväretki Porvooseen on kesälomaklassikko, mutta tulitko ajatelleeksi, että kaupunkiin voi matkustaa myös meriteitse? Suomen toiseksi vanhin kaupunki odottaa vajaan neljän tunnin laivamatkan päässä Helsingistä.

Paattimatka Porvooseen on hauska tapa yhdistää kaupunkikierros ja saaristomaisemiin tutustuminen. Risteily vierähtää maisemia ihaillen, aurinkoa ottaen ja lounasta nauttien. Perillä Porvoossa kävijöillä on reilut kaksi tuntia aikaa tutustua historialliseen kaupunkiin komeine puutaloineen.

Herkkusuut suuntaavat suorinta tietä Brunbergin makeistehtaan myymälään Vanhassa Porvoossa, josta löytyy tuliaiset myös kotiväelle. Jos vatsa ei vielä täyttynyt risteilyn lounaspöydässä, ehtii Porvoossakin herkutella kaupungin viihtyisissä ravintoloissa ja kahviloissa.

Porvoon historiasta kiinnostuneet voivat myös osallistua opastetulle kävelykierrokselle, jossa kuullaan tarinoita sekä kaupungin menneisyydestä että nykypäivästä. Shoppailijat puolestaan viihtyvät persoonallisissa pikkuputiikeissa.

Porvooseen pääsee risteilemään syyskuun alkuun saakka.

Porvoon risteilyt

Näe Helsinki uudella tavalla

Helsinki on monelle kotimaanmatkailijalle kesän ehdoton käyntikohde, mutta pääkaupungin katujen sijaan maisemia voi ihailla myös veneestä käsin. Päivittäin järjestettävä kanavaristeily vie kävijän tutustumiskierrokselle kaupungin kanavia pitkin.

Risteilyn reitin varrelle osuvat monet pääkaupungin klassisista merellisistä nähtävyyksistä. Alus ohittaa muun muassa Suomenlinnan, Korkeasaaren eläintarhan sekä Degerön kanavan. Aurinkoisena päivänä kannella istuskeleva risteilyvieras saa helposti huomaamattaan kauniin päivetyksen – varo, ettet pala!

Puolitoistatuntisen veneretken jälkeen lomapäivästä jää aikaa vielä muihinkin aktiviteetteihin, eivätkä perheen pienimmätkään ehdi väsähtää.

Kesäkauden 2017 viimeiset kanavaristeilyt järjestetään syyskuun lopussa.

Helsingin risteilyt

Vieraile Venäjän armeijan entisellä merimiinavarastolla

Oletko aina halunnut maistaa jotain kiellettyä? Toukokuuhun 2014 saakka suljettuna ollut Lonnan saari sijaitsee vain 1,5 kilometrin päässä Helsingin keskustasta, Suomenlinnan ja Kauppatorin välissä.

Aikaisemmin Venäjän armeijan merimiinavarastona toiminut pieni Lonnan saari on täydellinen paikka rennolle oleskelulle, sillä saarella on vain seitsemän rakennusta ja yksi asukas, joka pyörittää Lonnan ainoaa ravintolaa. Suojaisat kalliot ovat täydellinen paikka nautiskella kesäpäivästä ja ihastella auringonlaskua.

Lyhyelle risteilylle ehtii, vaikka aikaa olisi vähän: matka Kauppatorilta Lonnaan kestää vain kymmenen minuuttia. Paluumatkaan kuluu kauemmin, sillä Suomenlinnaan risteilevä alus ei pysähdy Lonnassa enää paluumatkalla, joten Lonnasta pääsee takaisin Kauppatorille risteilemällä ensin mutkan Suomenlinnassa.

Risteilyt Lonnaan

Teksti: Maria Hietala ja Inka Khanji
Kuva: Visit Helsinki / Sakke Somerma

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.