Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsingin parhaat rannat – katso lista ja valitse suosikkisi!

Visit Helsinki / Julia Kivelä artikkelin kuva
Suomen matkailu
Helsingistä löytyy lukuisia hiekkarantoja, joilla voi viettää rentouttavan päivän veden äärellä. Katso lista, pakkaa uimakamppeet kassiin ja suuntaa suosikkirannallesi!
Teksti: Anu Vaheristo
Päivitetty: 25.06.2020
facebook   whatsapp

1.Hietaniemen uimaranta

Hietaniemen uimaranta eli Hietsu on yksi Helsingin suosituimmista rannoista. Matala hiekkaranta täyttyy helteillä innokkaista auringonpalvojista jo aamusta.

Rannalla voi auringon palvomisen lisäksi pelata rantalentopalloa sekä koripalloa. Hietsussa on myös kuntoiluvälineitä, wc, suihku ja pukuhuone. Lapsille on oma leikkipaikka ja kahvilasta voi käydä hakemassa evästä nälän ja janon yllättäessä. Hietsussa on uimavalvonta elokuun ensimmäiselle viikolle saakka.

2. Aurinkolahden uimaranta

Etelän rantalomatunnelmaa löytyy Vuosaaressa sijaitsevalta Aurinkolahden uimarannalta. Noin 700 metrin mittaisella matalalla hiekkarannalla viihtyy koko perhe polskien, aurinkoa palvoen ja eväitä syöden.

Rannalta löytyy myös aktiviteetteja. Läheisellä kentällä voi pelata koripalloa ja kuntopaikalla nostella puntteja. Tasapainoaan pääsee testaamaan vuokraamalla SUP-laudan. Uimavalvojat pitävät huolen rannan turvallisuudesta. Kahvilasta voi ostaa virvokkeita janon yllättäessä ja vaatteet pääsee vaihtamaan pukusuojaan.

3. Pihlajasaaren uimaranta

Pihlajasaari on yksi Helsingin suosituimpia kesäsaaria. Pihlajasaaren hiekkarannat houkuttavat auringonpalvojia ja uimareita. Rantapäivään voi yhdistää kävelyretken saaren luontoon. Samalla voi ihailla vanhoja huviloita. Auringonpalvonnan jälkeen voi piipahtaa löylyissä vuokrasaunassa.

Rannalla voi pelata myös lentopalloa. Perheen pienimmät viihtyvät leikkipaikalla ja päivän käydessä liian kuumaksi viilennykseksi voi napata kioskista jäätelöä ja juotavaa.

Pihlajasaaresta löytyy oma alueensa myös nudisteille. Saaren itäisessä osassa on naisille ja miehille yhteinen alue, jossa voi rusketuksen hankkia ilman rajoja. Toinen nudisteille tarkoitettu ranta löytyy Seurasaaresta.

4. Munkkiniemen uimaranta

Munkkiniemen uimaranta sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Suojainen, matala hiekkaranta on etenkin lapsiperheiden suosiossa.

Uimavalvojat pitävä huolta kaikkien viihtyvyydestä. Kuntoilupaikka, rantalentopallokenttä ja lasten leikkipaikka puolestaan aktiivisuudesta auringonpalvonnan lomassa. Rannalla on myös pukusuoja, wc sekä suihkutilat. Nälän yllättäessä läheinen Cafe Torpparinranta tarjoaa maistuvat annokset.

5. Mustikkamaan ranta

Mustikkamaan uimaranta sijaitsee kauniilla paikalla Korkeasaaren naapurissa. Matala hiekkaranta houkuttelee etenkin perheitä, mutta myös nuorempaa väkeä.

Mustikkamaalla pyyhkeen voi levittää hiekan lisäksi kalliolle. Rannalta löytyy myös rauhallisempia nurkkauksia rauhaa kaipaavalle. Pukuhuoneessa vaihtuvat vaatteet päivän päätteeksi ja suihkussa saa huuhdottua suolan pois iholta. Auringon palvomisen lomassa voi kuntoilla. Ranta kuuluu Helsingin kaupungin uimavalvonnan piiriin.

6. Marjaniemen ranta

Marjaniemen hiekkaranta houkuttelee paikalle kaiken ikäisiä auringonpalvojia. Aamusta hiekkarannalle kiiruhtavat perheet, nuorison saapuessa iltapäivällä. Ranta on matalahko, mutta sopivan syvä uimiseen. Auringonottopaikkoja löytyy niin suorasta paisteesta kuin varjostakin.

Rannalla on myös pukutilat sekä kioski, josta voi ostaa kahvia, virvokkeita ja jäätelöä. Viihtyvyydestä huolehtivat kaupungin uimavalvojat.

7. Uunisaaren uimaranta

Kaivopuiston edustalla sijaitsee pieni Uunisaari, jonka hiekkarannat kutsuvat auringonpalvojia ja piknikin syöjiä. Uunisaaren kalliolla voi viettää koko kesäisen päivän ja niiltä pääsee myös uimaan.

Uunisaaressa on ravintola, joka tarjoaa auringonpalvojille mahdollisuuden ruokailuun. Uunisaaressa sijaitsee myös tilaussauna, jonka voi varata oman porukan käyttöön. Lapsille on oma leikkipaikka. Lisäksi saarelta löytyy pukusuoja, wc ja suihku.

Uunisaareen päästäkseen pitää napata lautta Merisatamasta. Matka saareen kestää muutaman minuutin.

8. Suomenlinnan uimaranta

Päiväretkelle Suomenlinnaan kannattaa pakata mukaan myös uimapuku. Suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitseva ranta on viehättävä uimapaikka, jossa pääsee virkistäytymään meressä. Hiekkaranta itsessään on melko pieni, mutta läheisillä kalliolla on hyviä auringonotto- ja piknikpaikkoja. Uimarannalla ei ole valvontaa, mutta wc ja suihku löytyvät lähistöltä.

9. Pikkukosken uimaranta

Pikkukosken uimaranta sijaitsee Vantaanjoen varrella, Veräjämäessä. Pieni makean veden ranta on suosittu paikka helteillä, sillä uimavesi lämpenee merenrantapaikkoja nopeammin.

Rannalla on kuntoiluvälineet, lento- ja koripallokenttä sekä leikkipaikka lapsille. Kioskista voi napata virkistystä kesäpäivään. Kaupungin uimavalvojat pitävät huolen turvallisuudesta tälläkin rannalla. Kesäkaudella on myös saunamahdollisuus.

10. Kallahdenniemen uimaranta

Vuosaaren kupeessa sijaitsevan Kallahdenniemen uimaranta on suosittu lapsiperheiden keskuudessa, mutta rannalta löytää myös oman suojaisan sopen. Rentoutumisen lisäksi rannalla voi pelata lentopalloa. Alueella on myös grillikatos, jossa voi paistella eväsmakkarat. Kioski tarjoaa virvokkeita ja pukutilat ovat käytössä uimavalvojien ollessa paikalla.

>> Lue myös: Vietä unohtumaton rantaloma kotimaassa – Suomen kymmenen parasta hiekkarantaa

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: Visit Helsinki / Julia Kivelä ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.