Resepti: herkulliset espanjalaiset karamellisoidut mantelit
Karamellisoidut mantelit
2,5 dl manteleita
2,5 dl sokeria
2,5 dl vettä
1. Pese mantelit. Lisää kulhoon vesi, sokeri ja mantelit. Sekoita ja anna liota 24 tuntia.
2. Kun mantelit ovat lionneet, kaada kulhon sisältö paksupohjaiseen kasariin lämpimälle liedelle. Sekoita puisella lusikalla.
3. Kun vesi alkaa haihtua ja seoksesta alkaa muodostua valkoista vaahtoa, jatka sekoittamista. Sekoita lusikalla myös kasarin reunoille noussut siirappi mukaan seokseen.
4. Sekoita, kunnes neste on haihtunut melkein kokonaan ja ota kasari pois liedeltä.
5. Levitä pähkinät tarttumattomalle alustalle, esimerkiksi leivinpaperille. Erottele pähkinät toisistaan ja anna jäähtyä. Pähkinät säilyvät hyvin ilmatiiviissä astiassa tai pussissa.
Lähde: Spain.info
Kuva: Flickr / Steven Depolo
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää