Hyppää sisältöön

Resepti: maukas espanjalainen gazpacho

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 11.02.2015
Lähde makumatkalle Espanjaan - näin syntyy aito espanjalainen gazpacho eli kylmänä syötävä kasviskeitto.

Gazpacho neljälle hengelle

1 kg kypsiä tomaatteja
2 pientä vihreää paprikaa
2 valkosipulinkynttä
100 g leipää
4 rl hyvää oliiviöljyä
1 rl sherryetikkaa
Vettä
1 kananmuna
Suolaa
Leipää

1. Liota leipää hetken aikaa vedessä ja murenna kastunut leipä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Lisää murennettu leipä, kuutioidut kasvikset, öljy, etikka ja suola veteen. Lisää vettä sen mukaan, kuinka paksua keittoa haluat.

3. Soseuta raaka-aineet sauvasekoittimella.

4. Tarjoile gazpacho kylmänä paloiteltujen tomaatin, kurkun, vihreän paprikan, sipulin, leivän ja keitetyn kananmunan kera.

Lähde: Spain.info
Kuva: Flickr / Stijn Nieuwendijk

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Virolainen ohrarieska

Tee makumatka Viroon helpon reseptin avulla – näin valmistuu virolainen ohrarieska

Tom Yam -keitto

Tämä Thaimaasta tuttu herkku lämmittää syksyllä – kokeile helppoa reseptiä kotona!

Espanjalainen perunamunakas

Resepti: aito espanjalainen perunamunakas

Espanjalainen sangria

Resepti: espanjalainen sangria

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja