Resepti: maukas espanjalainen gazpacho
Lähde makumatkalle Espanjaan - näin syntyy aito espanjalainen gazpacho eli kylmänä syötävä kasviskeitto.
Gazpacho neljälle hengelle
1 kg kypsiä tomaatteja
2 pientä vihreää paprikaa
2 valkosipulinkynttä
100 g leipää
4 rl hyvää oliiviöljyä
1 rl sherryetikkaa
Vettä
1 kananmuna
Suolaa
Leipää
1. Liota leipää hetken aikaa vedessä ja murenna kastunut leipä.
2. Lisää murennettu leipä, kuutioidut kasvikset, öljy, etikka ja suola veteen. Lisää vettä sen mukaan, kuinka paksua keittoa haluat.
3. Soseuta raaka-aineet sauvasekoittimella.
4. Tarjoile gazpacho kylmänä paloiteltujen tomaatin, kurkun, vihreän paprikan, sipulin, leivän ja keitetyn kananmunan kera.
Lähde: Spain.info
Kuva: Flickr / Stijn Nieuwendijk
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja
Resepti: herkulliset espanjalaiset karamellisoidut mantelit
Resepti: herkulliset espanjalaiset churrot
Resepti: aito espanjalainen paella
Näin herkutellaan kreikkalaisittain: kevyttä kalaa ja auringossa kypsyneitä kasviksia
Hellapoliisi Vietnamissa
Ruokamatkailijan kohteet – kulinaristi reissaa herkkujen perässä