Hyppää sisältöön

Näitä asioita matkailijat kaipaavat aamiaispöydästä – kahvi on suomalaisten ykkössuosikki

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 08.07.2015
Monet matkailijat arvostavat hotelliaamiaisella tuoreita hedelmiä ja hyvää leipävalikoimaa, mutta valtaosa suomalaisista pitää kahvia kaikkein tärkeimpänä asiana aamiaisella.

Yli puolet suomalaisista kaipaa kahvia aamupalapöytään

Useimmat matkailijat haluavat lomalla eroon arjen rutiineista, mutta yksi asia kuuluu monien päivään niin työpaikalla kuin lomallakin: kahvi. Hotels.com selvitti, mitkä asiat kuuluvat eri maiden matkailijoiden aamiaispöytään. Tuoreita hedelmiä arvostettiin kautta maailman, kun taas kahvi oli yliedustettuna suomalaisten toiveissa.

Vastaajia pyydettiin valitsemaan kolme tärkeimpänä pitämäänsä aamiaisen osaa, jotka he haluaisivat löytää hotellin aamupalabuffetista. Maailmanlaajuisesti tuoreet hedelmät sekä hyvä kahvi- ja teevalikoima olivat kovaa valuuttaa: 16 % vastaajista nosti ne prioriteettilistalleen. Hotellin aamiaispöydästä haluttiin löytyvän myös lihatuotteita ja kananmunia, jotka molemmat saivat äänet 12 prosentilta vastanneista. Laadukasta mehuvalikoimaa taas kaipasi 8 %.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomalaisilla on kova maine kahvia rakastavana kansana ja kyselyn vastaukset tukivat sitä, sillä peräti 66 % suomalaisvastaajista listasi kahvi- ja teevalikoiman tärkeäksi osaksi laadukasta hotelliaamupalaa. Leipien laatuun ja monipuolisuuteen aamiaisella kiinnitti erityishuomiota 46 %, kun taas lihatuotteita piti olennaisena osana matkapäivän aloitusta 40 %.

Hotellihuoneeseensa suomalaiset eivät kuitenkaan kaivanneet kahvimahdollisuuksia juuri sen enempää kuin muutkaan kansat. Kysyttäessä minkä palvelun tai laitteen hotelliasiakkaat toivoisivat löytyvän tulevaisuudessa joka huoneesta, 7 % kaikista vastaajista kaipasi huoneen vakiovarusteeksi kahvin- tai vedenkeitintä. Suomalaisistakin vain 8 % halusi majoitukseensa henkilökohtaisen kahvikoneen. Sen sijaan meistä peräti 24 % toivoi, että joka hotellihuoneen nurkasta löytyisi jääkaappi omia eväitä varten.

Lähde: Hotels.com
Kuva: Flickr / Isriya Paireepairit

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Hotellin lounge

Mitä hotellien lounget oikein ovat? Tällaista on suljettujen ovien takana

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Pitääkö all inclusive -hotellissa antaa tippiä? Tätä sinäkin mietit ennen lomaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja