Kuva: Shutterstock
Eckerö Line

Eckerö Linen Finlandia-alus uudistuu alkuvuodesta 2019 – matkustusmukavuuteen tulossa parannuksia

Suosittu Tallinnan-laiva saa telakoinnin aikana uuden sisäänkäynnin, matkustajatilan ja muita uudistuksia.

Määräaikaistelakoinnilla kaivattuja uudistuksia

Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivä, Eckerö Linen m/s Finlandia -alus siirtyy telakalle tammikuussa 2019. Reilun viikon mittaisen telakoinnin aikana aluksessa tehdään määräaikaisia teknisiä huoltotöitä, mutta myös matkustusmukavuutta lisätään.

Matkustajille näkyvistä uudistuksista merkittävimpiä ovat sisustuksen uudistukset. Cafeteria Sataman toiseen kerrokseen rakennetaan viihtyisä matkustustila, Bar Naissaaren tilat ja aluksen hytit uudistetaan täysin, minkä lisäksi myös hyttikäytävien yleisilmettä raikastetaan. Alukseen rakennetaan myös toinen sisäänkäynti. Teknisten ylläpitokorjausten ja sisustuksen muutosten lisäksi m/s Finlandia saa myös uudet pelastuslautat.

Telakointi tapahtuu Puolan Gdanskissa. Aluksen viimeinen vuoro ennen telakointia ajetaan Tallinnasta Helsinkiin 1. tammikuuta 2019, minkä jälkeen Finlandia palaa liikenteeseen 13. tammikuuta. Matkustajalaivat telakoidaan säännöllisesti noin kolmen vuoden välein.

– Uudistetun aluksen ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin viihtyisämmän tavan matkustaa, toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Telakoinnin aikana alukseen lisätään myös ympäristöystävällisiä ominaisuuksia. Finlandiaan rakennetaan maasähkövalmius, jota voidaan tulevaisuudessa käyttää aluksen ollessa laiturissa apumoottoreiden käytön sijaan. Maasähkö otetaan käyttöön heti, kun se on mahdollista Helsingin ja Tallinnan satamissa. Lisäksi laivaan tulee painolastivesitankin puhdistusjärjestelmä, jonka avulla voidaan ehkäistä vieraslajien leviämistä merialueelta toiselle siirryttäessä.

Teksti ja kuvat: Eckerö Line

Päivitetty: 19.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia