Hyppää sisältöön

Sukella lomatunnelmaan saarella, joka on tuttu elokuvista – 5 syytä matkustaa Maltalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.03.2019
Kiehtova Malta on helppo lomakohde, jossa yhdistyvät loman parhaat ainesosat: meri, aurinko ja lämpö.

1. Lääke kesän kaipuuseen

Italian eteläpuolella sijaitseva Malta on täydellinen kohde niille, jotka ikävöivät kesää varhain keväällä ja myöhään syksyllä.

Maltan sää on välimerellinen ja aurinkoinen. Kesät ja erityisesti loppukesä ovat kuumia, kuivia ja aurinkoisia. Päiväaikaan lämpötiloja kuitenkin helpottaa viileä tuuli mereltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Malta on parhaimmillaan keväällä, jolloin luonto on vihreä ja sää lämpimämpi kuin Suomessa. Myös syksyisin Maltan sää hemmottelee kävijää lämmöllä, ja jopa kylmimpään aikaan vuodesta lämpötilat ovat 14–15 asteen välillä.

2. Lähes kaikki osaavat englantia

Malta oli Englannin siirtomaa lähes 160 vuotta, mikä selittää sen, että maassa puhutaan vieläkin toisena virallisena kielenä englantia. Paikallisten kielitaito tekee Maltasta helpon matkakohteen.

Jos rannalle kaipaa lukemista, Maltalta ei ole vaikeaa löytää englanninkielisiä lehtiä ja kirjoja, sillä niitä myydään kaikkialla. Myös monet televisio- ja radiokanavat lähettävät ohjelmaa englanniksi, ja myös elokuvateatterissa voi käydä katsomassa elokuvia englanniksi.

3. Meren lähesyys

Maltan valtti on jokaiselta puolelta ympäröivä meri, joka tarjoaa tekemistä, makuelämyksiä ja kauniita maisemia.

Maltalaisen keittiön antimissa vaihtuvat vuodenaikojen mukaan eri kalalajit. Esimerkiksi retki Marsaxlokk-kalatorille sunnuntaiaamuna osoittaa, kuinka paljon erilaisia kaloja saarten rannikkovesistä saa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Malta
Maltalla on enimmäkseen jylhiä kalliorantoja, mutta rantalomailija löytää sieltä helposti myös valkoisena hohtavia hiekkarantoja.

Suuri osa Maltan rannoista on kalliorantoja, mutta myös pehmeähiekkaisia rantoja riittää. Parhaat hiekkarannat löytyvät saaren pohjoisosasta, jossa sijaitsevat muun muassa Maltan tunnetuimat ja suosituimmat hiekkarannat Golden Bay ja Mellieha Bay.

Malta ja erityisesti sen muut saaret Comino ja Gozo ovat ihanteellisia sukeltamiseen.

4. Kiinnostavat nähtävyydet

Maltalla on 7 000 vuotta historiaa, joten matkalla Maltalle voi tehdä myös aikahypyn menneeseen. Maltalla on kolme Unescon maailmanperintökohdetta ja kenties enemmän historiallisia monumentteja kuin missään muussa maassa.

Saaren kautta ovat kulkeneet niin kreikkalaiset, roomalaiset kuin arabitkin, ja saaren historiallinen ympäristö on toiminut kulissina myös monille tunnetuille elokuville. Elokuvien ja sarjojen rakastajille saari tarjoaakin tuttuja maisemia esimerkiksi Gladiaattorista, Monte Criston kreivistä ja Troijasta.

5. Jokaiselle jotakin

Malta koostuu todellisuudessa kolmesta saaresta: pääsaaresta Maltasta, Gozosta ja Cominosta. Saarien erilaisuus takaa omanlaisen loman monelle erilaiselle matkailijalle.

Malta
Malta on kautta historiansa ollut meren kohtaamispaikka, jossa ovat vierailleet niin kreikkalaiset, roomalaiset kuin englantilaisetkin.

Malta on saarista suurin. Se on historian ja kulttuurin keskus, ja myös kaupallinen keskus, jossa voi käydä ostoksilla ja nauttia yöelämästä.

Gozo on toiseksi suurin saari, jossa voi nauttia maaseudun rauhasta, seurata kalastajien elämää, ostaa käsitöitä ja syödä paikallisten maatilojen antimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Comino on saarista pienin, ja siellä on vain yksi hotelli. Saari on enimmäkseen asumaton, joten se tarkoittaa rauhaa niille, jotka tahtovat kauas suosittujen nähtävyyksien hälinästä. Cominoon voi tehdä myös päiväretken muilta saarilta.

>> Lue lisää matkavinkkejä Maltan kohdeoppaasta!

Lähde: Visit Malta
Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Blue Lagoon Comino

Välimeren salaisin sininen laguuni – Maltan vieressä on pieni saari, jonka sinäkin haluat nähdä

Maltan ruokakulttuuri

Makumatka Maltalle – katso vinkit paikallisiin herkkuihin ja ruokatapahtumiin

Matkustaminen Eurooppaan

Matkustaminen Eurooppaan vapautuu – näistä maista saa tällä hetkellä saapua Suomeen ilman karanteenisuositusta

Syysloma Maltalla

Nauti lämmöstä ja rauhasta – 5 syytä valita Malta syyslomakohteeksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja