Kuva: Shutterstock
Malta

Tämä hylätty hotelli oli aikoinaan Maltan suurin – seissyt aavemaisena jo yli 10 vuotta

Iso hotellikompleksi seisoo hylättynä Maltan kaakkoisosassa.

Maltan hylätty hotelli Jerma Palace

Jos päädyt lomallasi kiertelemään Maltaa ja löydät itsesi Marsaskalasta, odottaa sinua aavemainen näky. Yli 300 huoneen hylätty hotelli Jerma Palace seisoo pahaenteisenä saaren kaakkoiskulmassa.

Vuonna 1982 avattu hotelli oli aikoinaan saaren suurin 700 vuodepaikallaan ja koko eteläisen Maltan ainoa laatuhotelli. Projektista vastasi libyalainen rahoitusyhtiö, ja Libyan entisellä diktaattorilla Muammar Gaddafilla oli hotellissa oma sviitti.

Neljän tähden hotelli sijaitsi paraatipaikalla meren ääressä. Alkuaikojen menestyksen jälkeen hotellin suosio kääntyi kuitenkin laskuun.

Yhtenä syynä matkailuhankkeen epäonnistumiseen pidetään sijaintia. Marsaskala on syrjässä suosituimmista lomakohteista St Juliansista ja Sliemasta käsin katsottuna. Alueelle odotetut matkailijat eivät saapuneet tarpeeksi suurin joukoin tehdäkseen hotellista kannattavan.

Hotelli suljettiin vuonna 2007, jonka jälkeen se on jätetty rapistumaan. Huhujen mukaan libyalaiset käyttivät hylättyä rakennusta vuonna 2015 Maltalle saapuvien laittomien siirtolaisten saapumispaikkana.

Yli kymmenen vuotta unohdettuna seissyt hotelli on tänä päivänä lähinnä hylätyistä paikoista kiinnostuneiden retkeilijöiden vierailukohde. Kaikki huonekalut ja arvotavarat on poistettu tai varastettu rakennuksesta jo aikoja sitten.

Maltalla tehtiin vuonna 2016 alustava päätös purkaa hotelli, mutta mitään ei ole toistaiseksi tapahtunut. Vuonna 2018 rakennuksen omistajat saivat paikallislehti Times of Maltan mukaan päätöksen kumottua.

Graffitien peittämä hotellirakennus itse ei ole enää kunnostettavissa, mutta alueelle on kaavailtu muita majoitushankkeita. Hotellin pinta-ala on yli viiden jalkapallokentän kokoinen.

Katso matkailijoiden jakamista kuvista miltä hylätyn hotellin alueella näyttää!

A post shared by Tatiana Borisenko (@mirali6is) on

A post shared by Branderi (@juliusbrander) on

A post shared by Eric Scott (@easnyc) on

A post shared by Yasuhiro Setta (@setayasu) on

A post shared by Martina (@martinagrech27) on

A post shared by Tony Caferro (@tonycaferro) on

A post shared by Jake Sciberras (@jake.scibi) on

A post shared by Justine ? (@justineprevi) on

Lähde: The Telegraph, Times of Malta
Kuvat: Instagram

Päivitetty: 8.8.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia