Hyppää sisältöön

Löydä tämä halpa rantakohde ennen muita – aurinkoinen Romania yllättää lomailijan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 29.07.2017
Romanian edulliset rantakohteet sijaitsevat samalla kauniilla Mustanmeren rannikolla kuin jo tutummaksi käyneen Bulgarian lomapaikat. Esittelyssä viisi romanialaista rantakaupunkia, joissa aurinko paistaa koko pitkän kesän.

Esittelyssä Romanian parhaat rantakohteet

Kaikki Romanian rantalomakohteet sijaitsevat Dobrodean alueella Mustanmeren rannikolla. Romanian rantakaupungeissa on paljon samaa kuin naapurimaan Bulgarian lomakohteissa. Kesän lämpötilat liikkuvat 25 ja 35 asteen välillä ja aurinkoa riittää toukokuun alusta syyskuun loppuun. Alueella on sateita verraten vähän, joten ilmastonsa puolesta Romanian rantakohteiden aurinkoon on helppo luottaa.

Rantalomailulla on Romanian rannikolla pitkät perinteet. Mustanmeren kohteet ovat paikallisten keskuudessa suosittuja ja niissä vierailee nykyisin yhä enemmän myös kansainvälisiä turisteja. Mitään täysin uutta ja mullistavaa Romanian rannoissa ei kuitenkaan ole: joitakin kymmeniä vuosia sitten myös Suomesta tehtiin pakettimatkoja esimerkiksi Mamaiaan. Välissä on kuitenkin ollut pitkä kausi, jolloin alueen kohteet ovat olleet lähes täysin unholassa. Viimeisten vuosien aikana alueen kehittyessä ja liikenneyhteyksien parantuessa kansainväliset matkailijat, vähitellen myös suomalaiset, ovat taas löytämässä tietään Romanian rannoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Romania kilpailee erityisesti hintatasollaan, joka on selkeästi Välimerta halvempi ja Mustanmeren mittakaavassa päihittää myös Bulgarian hinnat. Kokosimme esittelyyn viisi rantakohdetta – tutustu ja valitse omasi!

1. Mamaia

Mamaia on Romanian rantakohteiden selkeä ykkönen. Paikan valtti on kahdeksankilometrinen hiekkaranta, joka ulottuu käytännössä koko kaupungin alueelle. Mamaian erikoisuus on sen sijainti kapealla, pitkäomaisella kannaksella Mustanmeren ja Siutghiol-järven välissä. Hotellit ja ravintolat asettuvat pitkän rantakadun varrelle. Ranta-alueen yllä voi liikkua myös erikoisilla köysiratavaunuilla.

Mamaia tunnetaan Romanian rikkaiden ja erityisesti juhlivan nuorison kohteena. Yöelämä on vilkasta ja baaritarjonta laaja. Pelkkä bilekohde ei kuitenkaan ole kyseessä. Loiva ranta sopii hyvin myös perhelomailijoille. Lasten ajanvietettä Mamaiasta löytyy myös huvipuiston ja vesipuiston muodossa. Mamaian rannoilla onnistuvat myös monet liikunnalliset aktiviteetit, kuten vesihiihto, surffaus, sukellus ja snorklaus. Kaupungin hotellitarjonta on laaja ja hyvän majoituksen voi löytää täältä yllättävän edullisesti.

2. Eforie Nord ja Eforie Sud

Eforie jakautuu kahteen vierekkäiseen mutta varsin erilaiseen osaan. Pohjoisen Eforie Nord on vilkkaampi ja rennompi lomakohden massojen makuun, kun taas etelän Eforie Sud on pysynyt luonteeltaan hiljaisena ja rauhallisena. Tämä jako näkyy etenkin yöelämässä. Pohjoisen baareissa juhlitaan myöhään yöhön, etelässä ilta hiljenee aikaisemmin. Kumpi tahansa sopii silti myös lapsiperheen kohteeksi. Eforiella on historia kylpyläkohteena, jossa monet hoidot perustuvat viereisen järven parantavaan mutaan.

Tutustu tarkkaan hotellien asiakasarvioihin jos olet valitsemassa majapaikkaa kummalta tahansa puolelta Eforieta. Hotellien taso alueella vaihtelee reippaasti ja halvimpien paikkojen laatu ei välttämättä vastaa suomalaisia odotuksia. Hyviäkin hotelleja toki löytyy, olennaista on vain valita oikein. Varmimmin onnistut, kun valitset mahdollisimman uuden tai tuoreesti remontoidun hotellin. Sama nyrkkisääntö koskee myös muita Romanian rantakohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. Mangalia

Mangalia on Romanian rannikkokaupungeista eteläisin ja hyvin suosittu lomailijoiden keskuudessa. Hotellivaraus Mangaliaan kannattaa tehdä hyvissä ajoin jos tahdot majoittua täällä kesäkaudella. Mangalia tunnetaan kylpylöistään, kulttuuritarjonnastaan ja hienoista rannoistaan. Mangalian rannat saavat kesäisin auringonpaistetta tasaisesti kaksitoista tuntia päivässä ja sen ansiosta merivesi on juuri sopivan lämmintä uimiseen: keskilämpötila on 21–23 astetta.

4. Constanta

Dobrodean alueen suurin kaupunki Constanta on 300 000 asukkaan keskus, jossa on mahdollista yhdistää kaupunkilomailu ja rantaelämä. Constantan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Ovidiuksen aukio, roomalainen kylpylä, historiallinen kasino sekä hieno vanha majakka. Kaupungin edustaa reunustaa pitkä hiekkaranta, joka tosin saattaa käydä kesäkaudella ahtaaksi. Rantalomaa suunnittelevalle Constantan kaupunki ei välttämättä ole Romanian paras kohde majoittumispaikaksi, vaan mukavamman kokemuksen saat valitsemalla jonkin pienemmistä paikkakunnista ja tutustumalla Constantaan vaikkapa päiväretken muodossa. Esimerkiksi Mamaiasta tai Eforiesta on lyhyt matka tulla päiväksi kaupunkimaisemiin.

5. Neptun

Neptun on yksi Mangalian pohjoispuolella sijaitsevien lomakeskusten ketjusta, jotka on kaikki nimetty saman sarjan mukaisesti. Paikannimet täällä viittaavat alueen roomalaiseen historiaan: Neptun, Olimp, Jupiter, Venus, Saturn, Cap Aurora. Neptun rakennettiin lomakohteeksi jo 1960-luvulla ja paikka tunnetaan muun muassa Romaniaa pitkään hallinneen diktaattorin Nicolae Ceaușescun suosimana kesäpaikkana. Majoitustarjonta alueella on runsas, kuten myös muiden matkailijan tarvitsemien palvelujen. Ravintoloita, urheilumahdollisuuksia ja kylpylöitä on Neptunissa sekä naapurikohteissa runsaasti. Läheinen metsäalue tuo vehreyttä ympäristöön ja Neptun sopii monipuolisuutensa ja loivien rantojensa ansiosta hyvin myös lapsiperheen kohteeksi.

>> Löydä halpa loma Romaniassa Rantapallon Äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Albania

Kokeile jotain uutta – neljä halpaa rantakohdetta, joita et vielä tullut ajatelleeksi

Romania

Edullinen matkailumaa tarjoaa jännitystä: näe susia, karhuja ja karmeita linnoja vampyyritarinoiden Romaniassa

Romania, Karpaatit

Koe Romanian upeimmat luontokohteet – Tonavan suisto ja Karpaatit kiinnostavat matkailijoita

Vuoristotie Karpaateilla

Taatusti erilainen autoloma! Vinkit autonvuokraukseen Romaniassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja