Kuva: Shutterstock
Romania

Edullinen matkailumaa tarjoaa jännitystä: näe susia, karhuja ja karmeita linnoja vampyyritarinoiden Romaniassa

Romanian tulisi olla jokaisen luonnosta, historiasta ja kulttuurista kiinnostuneen matkailijan toivelistalla. Lue syyt, miksi!

Aikamatka historialliseen Eurooppaan

Vierailu Romaniassa on kuin aikamatka entisaikojen Eurooppaan. Verrattain kehittymättömänä säilyneessä maassa paimenet kulkevat yhä karjalaumojen kanssa, teillä näkyy hevoskärryjä ja pikkukylissä ruoka on luomua jo ihan lähtökohtaisesti.

Romania on ollut solmukohta idän ja lännen välillä, ja maasta löytyy niin unkarilaisia, saksalaisia kuin turkkilaisiakin vaikutteita. Romania onkin tulvillaan kauniita keskiaikaisia kaupunkeja, linnoituksia ja luostareita, joissa voit vielä vierailla törmäämättä massaturismiin.

Luonto lienee silti Romanian isoin valttikortti. Maisemat vaihtelevat Tonavan suistosta ja Mustanmeren rannoista Karpaattien jylhiin vuoriin, metsiin ja kukkaniittyihin. Arviolta jopa 80 prosenttia Euroopan karhuista asustaa Romanian metsissä, ja myös susikanta on yhä suuri. Mahdollisuudet suurpetojen kohtaamiseen ovat siis hyvät.

Helppoa automatkailua

Romania on helppo ottaa haltuun autolla. Maan tiet ovat hyvässä kunnossa, tosin valaistus voi olla puutteellista ja liikennekulttuuri joskus vauhdikasta. Tien pientareiden lehmälaumat, hevoskärryt ja paikallisten kylien elämänmeno tekevät ajamisesta eksoottisen elämyksen.

Romania
Kuva: Shutterstock
Romaniassa on runsaasti upeita luontokohteita.

Maa ilahduttaa suomalaismatkailijaa myös huokealla hintatasollaan. Eurojen sijaan käytössä on Romanian lei. Hotelliyön saa jo muutamalla kympillä, oluen jopa eurolla. Paikalliset viinit ovat yllättävän tasokkaita, ja aterioilla tarjotaan yllin kyllin paikallista hedelmäviinaa, pálinkaa.

Romaniaan on helppo matkustaa Suomesta, sillä Helsinki-Vantaalta pääsee lentämään maan pääkaupunkin Bukarestiin suorilla lennoilla. Blue Air liikennöi väliä kolmena päivänä viikossa vuoden ympäri.

>> Lue lisää vinkkejä Romaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Milja Haaksluoto
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 26.4.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia