Hyppää sisältöön

Edullinen matkailumaa tarjoaa jännitystä: näe susia, karhuja ja karmeita linnoja vampyyritarinoiden Romaniassa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 26.04.2018
Romanian tulisi olla jokaisen luonnosta, historiasta ja kulttuurista kiinnostuneen matkailijan toivelistalla. Lue syyt, miksi!

Aikamatka historialliseen Eurooppaan

Vierailu Romaniassa on kuin aikamatka entisaikojen Eurooppaan. Verrattain kehittymättömänä säilyneessä maassa paimenet kulkevat yhä karjalaumojen kanssa, teillä näkyy hevoskärryjä ja pikkukylissä ruoka on luomua jo ihan lähtökohtaisesti.

Romania on ollut solmukohta idän ja lännen välillä, ja maasta löytyy niin unkarilaisia, saksalaisia kuin turkkilaisiakin vaikutteita. Romania onkin tulvillaan kauniita keskiaikaisia kaupunkeja, linnoituksia ja luostareita, joissa voit vielä vierailla törmäämättä massaturismiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luonto lienee silti Romanian isoin valttikortti. Maisemat vaihtelevat Tonavan suistosta ja Mustanmeren rannoista Karpaattien jylhiin vuoriin, metsiin ja kukkaniittyihin. Arviolta jopa 80 prosenttia Euroopan karhuista asustaa Romanian metsissä, ja myös susikanta on yhä suuri. Mahdollisuudet suurpetojen kohtaamiseen ovat siis hyvät.

Helppoa automatkailua

Romania on helppo ottaa haltuun autolla. Maan tiet ovat hyvässä kunnossa, tosin valaistus voi olla puutteellista ja liikennekulttuuri joskus vauhdikasta. Tien pientareiden lehmälaumat, hevoskärryt ja paikallisten kylien elämänmeno tekevät ajamisesta eksoottisen elämyksen.

ShutterstockRomania
Romaniassa on runsaasti upeita luontokohteita.

Maa ilahduttaa suomalaismatkailijaa myös huokealla hintatasollaan. Eurojen sijaan käytössä on Romanian lei. Hotelliyön saa jo muutamalla kympillä, oluen jopa eurolla. Paikalliset viinit ovat yllättävän tasokkaita, ja aterioilla tarjotaan yllin kyllin paikallista hedelmäviinaa, pálinkaa.

Romaniaan on helppo matkustaa Suomesta, sillä Helsinki-Vantaalta pääsee lentämään maan pääkaupunkin Bukarestiin suorilla lennoilla. Blue Air liikennöi väliä kolmena päivänä viikossa vuoden ympäri.

>> Lue lisää vinkkejä Romaniaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Milja Haaksluoto
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Albania

Kokeile jotain uutta – neljä halpaa rantakohdetta, joita et vielä tullut ajatelleeksi

Romania, Karpaatit

Koe Romanian upeimmat luontokohteet – Tonavan suisto ja Karpaatit kiinnostavat matkailijoita

Olimp, Romania

Löydä tämä halpa rantakohde ennen muita – aurinkoinen Romania yllättää lomailijan

Vuoristotie Karpaateilla

Taatusti erilainen autoloma! Vinkit autonvuokraukseen Romaniassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja