Hyppää sisältöön

Koe uusi kohde Albaniassa – kuusi syytä matkustaa Durrësiin

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.03.2018
Edullinen hintataso, pitkä hiekkaranta ja hyvätasoiset hotellit ovat vain muutamia syitä kokea Albanian ihana Durrës. Vietä onnistunut loma Albaniassa näiden vinkkien avulla!

ILMOITUS

1. Uusi kohde koko perheen lomalle – koe jotain uutta

Adrianmeren rannalla sijaitseva Albania on verrattain uusi matkakohde, sillä siinä missä Kreikka, Turkki ja Espanja ovat tuttuja useimmille matkailijoille, on vasta harva lomailija valinnut kohteekseen Albanian. Jos siis kaipaat tulevalle kesälle lomakohdetta jossa kovin moni tuttu ei ole vielä käynyt, on Albania mainio vaihtoehto. Albaniasta saatetaan tuntea jo Kreikan Korfun lomasaaren kyljessä sijaitseva Sarandën rantakaupunki, mutta kesän 2018 uutuus Durrësin Riviera on vielä useimmille matkailijoille tuntematon kohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apollomatkat on ensimmäinen suomalainen matkanjärjestäjä, joka tarjoaa tilauslentoja suoraan Suomesta Albanian rantakohteisiin. Toukokuussa 2018 alkavat Durrësin-matkat tarjoavat suomalaismatkailijoille helpon yhteyden suoraan Albanian rantakaupunkiin.

2. Pitkä hiekkaranta

Durrësin Rivieran valtti on noin kymmenen kilometrin mittainen hienohiekkainen uimaranta, jonka kirkkaat vedet ja tunnelmallinen rantakatu vetävät matkailijoita puoleensa. Palveluja on lähes koko rannan mitalta, sillä rantakadun toisella puolella sijaitsevat hotellit, kahvilat, ravintolat ja baarit pitävät rantalomailijat tyytyväisinä.

ApollomatkatDürresin Riviera, Albania
Pitkällä hiekkarannalla riittää tilaa myös omaa rauhaa kaipaavalle matkailijalle.

Matalavetinen hiekkaranta on turvallinen ja sopii myös perheen pienimmille. Koko Albanian pisimmällä rannalla riittää tilaa, ja sieltä onkin helppo löytää mukava makoilupaikka myös kiireisimmän matkailusesongin aikana.

3. Halpa hintataso

Albaniassa on todella edullinen hintataso, mikä on monille matkailijoille tärkeä kriteeri. Valmismatkat Albaniaan liikkuvat samoissa hinnoissa muiden kohteiden kanssa, mutta hinta-laatusuhteesta tekee erinomaisen halpa hinta paikan päällä.

Noin kolmen tunnin mittaisen suoran lentomatkan päässä odottaa lomakohde, jossa ei tarvitse törsäillä. Durrësin Rivieran rantaravintoloiden kalleimmatkin annokset maksavat alle viisi euroa, ja esimerkiksi buffet-aamiaisen voi saada noin kahdella eurolla.

4. Hyvätasoiset hotellit odottavat matkailijaa

Albania on verrattain uusi lomakohde, mikä näkyy muun muassa uutena hotellikantana: koska matkailijat ovat vasta löytämässä Durrësin Rivieran, on sinne alettu rakentaa hotelleja vasta hiljattain. Valikoimaa löytyy monenlaiseen makuun ja eri budjeteille, sillä hotelleja on niin vaatimattomista muutaman tähden majapaikoista luksusvaatimukset yltäviin viiden tähden hotelleihin.

ApollomatkatDürresin riviera, Albania
Durrësin Rivieran hotellitarjonta on monipuolinen, ja useimmat hotellit sijaitsevat aivan hiekkarannan edustalla.

Apollomatkoilla on Durrësin Rivieralla kahdeksan hotellia, joista uusia tasokkaita hotelleja on puolet. Loput ovat remontoituja yksinkertaisia majapaikkoja, jotka kuitenkin vastaavat matkailijoiden perustarpeisiin. Apollomatkojen valikoimasta esimerkiksi neljän tähden Fafa Premium ja viiden tähden Premium Beach -hotellit ovat tasokasta majoitusta hakevan matkailijan valinta. Jos taas vaatimattomampi majoitus riittää, esimerkiksi Apollomatkojen kolmen tähden Germany Hotel ja Diamma Resort tarjoavat kaikki matkailijoiden kaipaamat peruspalvelut.

5. Paljon mahdollisuuksia aktiivilomalle

Vaikka Durrësin Rivieran tärkein houkutin on ranta, löytyy alueelta myös vehreää luontoa, joka hemmottelee aktiivimatkailijaa. Rannikko sopii erityisesti rentoja luontoretkiä rakastaville lomailijoille, sillä esimerkiksi kävelyt vehreissä maisemissa, rennot snorklausretket ja maisemia esittelevät jeeppisafarit ovat mainioita tapoja tutustua Durrësin ympäristöön.

ApollomatkatDürresin riviera, Albania
Rivieran ulkopuolella sijaitseva Durrësin kaupunki on mielenkiintoinen päiväretkikohde.

Koska matkailupalvelut ovat Durrësissa vasta alkamassa, kannattaa alueen ohjelma- ja retkitarjontaan tutustua jo ennen matkaa. Apollomatkat tarjoavat lomailijoille monenlaisia retkiä, ja matkan aikana voi esimerkiksi tutustua Durrësin kaupunkiin, vierailla Makedonian Ohridissa ja tehdä vaikkapa päiväretken Albanian pääkaupunkiin Tiranaan.

6. Herkullinen ruokakulttuuri

Matkakohteen ruokatarjonnalla on monille matkailijoille suuri merkitys kohteen valinnassa, eikä Albanian ruokakulttuuri häviä maailman suosituille ruokamaille. Sijaintinsa vuoksi albanialainen keittiö pitää sisällään rutkasti vaikutteita Kreikan, Turkin ja Italian ruokakulttuureista, mistä syystä maan maut miellyttävät useimpia matkailijoita – tässä maassa on helppo herkutella!

ApollomatkatDürresin riviera, Albania
Albaniassa lautasella näkyvät vaikutteet Italiasta, Kreikasta ja Turkista.

Eri maiden vaikutteet näkyvät ruokapöydässä muun muassa monipuolisina alkupaloina, jolloin lautaselle katetaan esimerkiksi kreikkalaistyylisiä paistettuja juustoja sekä turkkilaismaisia lihapullia. Halpa hintataso mahdollistaa herkuttelun paikallisravintoloissa vaikka loman jokaisena iltana.

Katso video Albanian rantatunnelmista!

Lähde ja kuvat: Apollomatkat

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Käytännön vinkit Balkanille

Käytännön vinkit Balkanille – 10 asiaa, jotka haluat tietää ennen matkaa

Kymmenen mielenkiintoista faktaa Albaniasta

Tiesitkö tämän Albaniasta? 10 hauskaa faktaa suosiotaan kasvattavasta matkailumaasta

Albania

Kymmenen asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Albaniassa – olisitko ajatellut näitä?

Albanian parhaat rannat

Viisi rantakohdetta Albaniassa – mikä näistä sopii sinulle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja