Kuva: Inka Khanji
Ota valokuvat kodista ennen matkaa

Tämä asia jokaisen kannattaisi tehdä kotona ennen lomalle lähtöä – helppo keino voi säästää monta huolta

Yksinkertainen vinkki auttaa matkailijoita unohtamaan kotioloista murehtimisen lomalla.

Ota valokuvat kodista ennen lähtöä

Matkalaukut on pakattu ja kaikki on valmista lähtöön. Taksissa matkalla lentokentälle se kuitenkin alkaa – mielessä vellova kysymystulva. Jäiköhän uuni kuitenkin päälle? Tuliko ovi varmasti lukittua?

Monet arkiset asiat kuten turvalukon pyörittäminen paikoilleen ja valojen sammuttaminen ovat niin rutiininomaisia toimintoja, ettei niitä edes huomaa tekevänsä. Kun edessä on pidempi jakso poissa kotoa, kyseenalaistaminen alkaa helposti. Harvalla on tarkkaa muistikuvaa vaikkapa vesihanan tai jääkaapin oven sulkemisesta.

Toistuvan huolehtimisen voi kuitenkin katkaista helpolla tavalla, joka ei vaadi tarkistuskäynnin pyytämistä naapurilta. Ota seuraavalla kerralla valokuvat kodistasi ennen kuin suuntaat lomamatkalle.

Ennen lähtöä kotona kannattaa varata aikaa nopeaan kierrokseen, jonka aikana napataan puhelimella valokuvat asioista, jotka saattavat kaivertaa mieltä myöhemmin. Kuvauskierroksella on helppo varmistaa, että kaikki tärkeät asiat on tarkistettu ennen kotioven sulkemista.

Nappaa valokuva ainakin uunista ja hellasta, mahdollisista sähkölaitteista ja lukituista ovista ja ikkunoista. Jos poltat paljon kynttilöitä, kuvaa sammutetut kynttilät. Keittiössä voit ikuistaa suljetut jääkaapin ja pakastimen ovet. Kiinnitä huomiota oman kotisi solmukohtiin, jotka ovat joskus kiusanneet mieltäsi reissussa.

Valokuvat pitävät huolen siitä, ettei lomalla tarvitse huolehtia kotioloista. Jos hullulta tuntuvista asioista murehtiminen ottaa vallan matkailijasta, ei tarvitse kuin tarttua puhelimeen ja katsoa läpi todisteaineistona toimivat kuvat.

Lähde: News.com.au
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 26.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia