Hyppää sisältöön

Matkailija, pidä varasi – tämä on Pariisin ikävä kääntöpuoli

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 09.02.2018
Pariisi on suosittu kohde paitsi matkailijoiden, myös pitkäkyntisten joukossa. Taskuvaras iskee, kun turisti keskittyy ihastelemaan nähtävyyksiä.

Taskuvarkaat vievät jopa silmälaseja

Maailman suosituimmat matkailukaupungit ovat paitsi turistien myös taskuvarkaiden suosiossa. Esimerkiksi Pariisin suositut matkailunähtävyydet Eiffel-torni, Riemukaari sekä Notre Damen katedraali kuhisevat matkailijoita, jotka usein tietämättään houkuttavat paikalle myös taskuvarkaita.

Yhdysvaltalaisen News Corporation -uutismedian ja australialaisen Travel Insuranz -vakuutusyhtiön yhteistyössä tekemän tutkimuksen mukaan matkailijoilta viedään eniten puhelimia, kameroita, aurinkolaseja ja käteistä rahaa. Ahneiden taskuvarkaiden haaviin tarttuu myös runsaasti passeja, koruja ja jopa silmälaseja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kauniit matkailukaupungit, kuten vaikkapa Pariisi, Rooma ja Lontoo ovat taskuvarkaille erityisen helppoja kohteita, sillä nähtävyyksiin uppoutuneet matkailijat eivät helposti huomaa lompakon katoamista takataskusta tai puhelimen häviämistä käsilaukusta.

Erityisesti karttaa tuijottavat turistit houkuttelevat luokseen taskuvarkaita, ja seuraavan kohteen sijainnin selvittyä lompakko voikin olla jo satojen metrien päässä uudella omistajalla.

Näin vältyt taskuvarkailta

  • Kanna mukana mahdollisimman vähän arvotavaraa, ja varaa mukaan aina vain sen verran käteistä, mitä tulet päivän aikana tarvitsemaan.
  • Pidä arvotavaroita vetoketjullisessa laukussa, jota ei voi kopeloida huomaamattasi. Mitä pienempi laukku, sitä huomaamattomammin voit tarkistaa tavaroiden olevan yhä paikoillaan.
  • Jos käytät paperikarttaa, selvitä reitti esimerkiksi kahvilassa tai muussa suljetussa tilassa ja taittele kartta huomaamattoman kokoiseksi siltä varalta, että joudut tutkimaan sitä julkisella paikalla.
  • Pidä laukustasi kiinni erityisesti ruuhkassa tai jos tuntematon ihminen käy liian lähelle. Käsilaukun kuljettaminen etupuolella herättää huomiota, mutta joissain tilanteissa se on turvallisin ratkaisu.

>> Lue lisää: Kahdeksan tapaa välttää varkaat

Lähde: Travel Talk
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Carcassonne, Ranska

Slummista nähtävyydeksi – tältä näyttää suositusta lautapelistäkin tuttu ranskalainen Carcassonnen linnakaupunki

Miten kaupungit saivat lempinimensä?

Miksi New Yorkia sanotaan Isoksi omenaksi? Näin 5 tunnettua kaupunkia saivat lempinimensä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja