Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kolme kirjaa etelänaapurista – oppaat Viroon ja sen kulttuuriin

artikkelin kuva
Matkakirjat
Etelänaapuri Viro tarkoittaa useille suomalaisille lähinnä Tallinnan vanhaakaupunkia, edullisia ostoksia ja kauneushoitoja, mutta harva on matkannut maan pikkukaupunkeihin tai tutustunut syvemmin paikalliseen ruokakulttuuriin. Rantapallon esittelyssä kolme kirjaa Virosta.
Teksti: Anni Moilanen
Päivitetty: 01.09.2013
facebook   whatsapp

Tutustumiskierros yleisimpien turistipaikkojen ulkopuolelle

Extreme Eesti lupaa johdattaa lukijansa erilaiseen Viroon ohi Tallinnan vanhankaupungin ja Viru-keskuksen. Lupaus lunastetaan, mutta varsinaisena matkaoppaana kirja ei toimi. Mielenkiintoista nippelitietoa Virosta on kuitenkin runsaasti.

Opus esittelee hyvin kattavasti virolaisia pikkukaupunkeja ja niiden taustoja, mutta antaa varsinaisia matkailuvinkkejä ja suosituksia hyvin vähän.

Tekstit ovat pitkiä ja hieman raskaslukuisia. Kepeään tyyliin kirjoitettu opus sopiikin paremmin Viron kulttuurista ja historiasta kiinnostuneelle iltalukemiseksi kuin oppaaksi matkalle mukaan.

Terhi Pääskylä-Malmström
Extreme Eesti – Virollinen opas erilaiseen etelään
Svalbooks 2012
ISBN 978-952-67454-1-1

Tallinna kävellen haltuun

6 kävelyä Tallinnassa on oiva matkakumppani etelänaapurin pääkaupunkiin. Kirja sopii etenkin matkailijalle, joka kaipaa uutta näkökulmaa Tallinnaan. Eripituisista reiteistä voi valita omaan matkaansa sopivimman, sillä lyhimmät reitit ehtii kulkea, vaikka aikaa maissa olisi vain muutaman tunnin verran.

Jokaisen reitin varrelle osuu nähtävyyksiä ja historiallisten tapahtumien näyttämöitä, sekä mielenkiintoisia rakennuksia ja ravintolasuosituksia. Esittelyteksteihin ja valitsemaansa reittiin kannattaa tutustua jo vaikka laivamatkan aikana välttyäkseen nenä kiinni kirjassa kulkemiselta, sillä tekstiä on melko paljon. Jokaisesta reitistä on selkeät kartat, joiden avulla suunnistaminen on helppoa.

Kirjan kirjoittaja Kaarina Kaurinkoski asui miehensä, Suomen ensimmäisen Viron-suurlähettilään, Jaakko Kaurinkosken, kanssa Tallinnassa viiden vuoden ajan 1990-luvulla. Kirja on ilmestynyt vuonna 2013, joten tiedot ovat tuoreita.

Kaarina Kaurinkoski
6 kävelyä Tallinnassa
Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2013
ISBN 978-952-254-149-9

Virolainen keittiö tutuksi

Virolainen keittiö -keittokirja esittelee valikoiman perinteisiä virolaisia ruokia, sekä paikallisiin keittiöihin vastikään rantautuneita reseptejä. Kirja onkin hyvä perusteos virolaisesta keittiöstä kiinnostuneelle.

Reseptit ovat helppoja kokemattomallekin kotikokkaajalle ja ne on kirjoitettu selkeästi. Keittokirjassa on runsaasti reseptejä, joista jokaisesta on myös kuva. Virolaisessa keittiössä käytetään runsaasti esimerkiksi perunaa, porsaanlihaa, sieniä ja kananmunia ja monet ruokalajit muistuttavat suomalaisia herkkuja.

Kirjan kirjoittajat ovat tunnettuja nimiä ruoka-alalla Virossa. Lia Virkus on ruokatoimittaja, joka on kirjoittanut myös monia suosittuja keittokirjoja. Harri Ilves työskentelee ravintola-alalla.

Harri Ilves & Lia Virkus
Virolainen keittiö
AS Ajakirjade Kirjastus 2013

Teksti: Anni Moilanen
Kuva: Flickr / archer10 (Dennis)

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.