Hyppää sisältöön

Helsingin juhlaviikot alkavat tänään – katso tärpit kävijälle

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 16.08.2013
Tänään perjantaina alkavien Helsingin juhlaviikkojen tavoitteena on tuoda taide jokaisen helsinkiläisen ulottuville.

Suomen suurin taidefestivaali

Helsingin juhlaviikot on koko kansan kulttuuritapahtuma, joka tuo taiteen jokaisen ulottuville. Tänä vuonna Helsingin juhlaviikkoja vietetään 16.8.–1.9. Taiteiden yötä juhlitaan 22. elokuuta.

Juhlaviikkojen ohjelmistossa on runsaasti tapahtumia ja esityksiä. Osa tarjonnasta on maksullista, mutta luvassa on myös paljon ilmaisohjelmaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallo poimi mielenkiintoisia tärppejä festivaalikävijälle.

Huvila-teltan konsertit

Juhlaviikkojen perinteinen konserttipaikka Huvila-teltta täyttyy jälleen suosikkiartisteista. Luvassa on muun muassa Laura Närhen ja Irinan jo loppuunmyyty yhteiskeikka sekä Antti Tuiskun ikärajaton konsertti koko perheelle.

Yksi Huvilan mielenkiintoisimmista tähdistä on “maailman tunnetuimmaksi tuntemattomaksi taiteilijaksi” kuvailtu Yoko Ono, joka esiintyy yhdessä Sonic Youth -bändistä tutun Thurston Mooren kanssa. Kansainvälisiä nimiä edustavat myös Hugh Masekela, Lianne La Havas sekä Bebe.

Musiikkidiggarin ei kannata unohtaa myöskään Suomenlinnassa 21.-24. elokuuta järjestettävää Viapori Jazzia lukuisine esiintyjineen sekä Kansallisteatterin Juhlaviikkoklubin monipuolista kattausta.

Huvilateltan ohjelma

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Art goes Kapakka vie taiteen ravintoloihin

Osana Helsingin juhlaviikkoja järjestettävä Art goes Kapakka valtaa Helsingin jo 18. kertaa. Kymmenen päivän aikana tapahtuma lupaa puhaltaa henkeä Helsinkiin 333 tapahtuman ja 33 taidenäyttelyn voimin 33 ravintolassa.

Muun muassa musiikkia, tanssia ja kirjallisuutta pursuava tapahtuma sopii myös kulinaristeille: Maista Art goes Kapakka -ruokasarja vie asiantuntijoiden vetämiin tilaisuuksiin festivaaliravintoloissa, joissa kannattaa muistaa tsekata myös taidenäyttelyt.

Kapakkamiljöössä voi osallistua myös tiedeaiheisiin keskusteluihin ja ihailla kotimaisten muotisuunnittelijoiden kädenjälkeä.

Art goes Kapakka -ohjelma

Taiteiden yö kerää kaupunkilaiset kaduille

Yksi Helsingin juhlaviikkojen odotetuimmista tapahtumista on vuosittain Taiteiden yö, jota vietetään tällä kertaa 22. elokuuta. Taidekarnevaaliin osallistuvat perinteisesti esimerkiksi museot, galleriat, kahvilat, kaupat ja oppilaitokset.

Tänä vuonna Taiteiden yössä voi esimerkiksi seurata teattereiden avoimia harjoituksia, opetella Bollywood-tanssia, tutustua Finlandia-taloon opastetulla kierroksella tai osallistua yömarkkinoille.

Taiteiden yön ohjelma

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elokuvia ja teatteria

Elokuvafriikin kannattaa kirjata kalenteriinsa Kansalaistorin nurmikentällä järjestettävä Leffapiknik, joka järjestää neljä elokuvailtaa 17.-20. elokuuta. Tänä vuonna ohjelmistoon kuuluvat Vicky Cristina Barcelona, Helsinki, ikuisesti, Moulin Rouge sekä dokumenttileffa Baraka.

Teatteriesityksiä voi seurata esimerkiksi Korjaamo Teatterin Stagella, jossa esitetään Juhlaviikkojen aikaan 14 eri näytelmää. Mielenkiintoinen ohjelmanumero on myös Theatre goes Movies: KOM-teatterin, Ryhmäteatterin ja Viiruksen työstämät elokuvat, jotka ovat syntyneet kollektiivisen ryhmätyön tuloksena

Reddress-sarja tarjoaa jotain uutta

Juhlaviikoilla nähdään tänä vuonna erikoinen Reddress-esityssarja, jossa artistit ja esiintyjä kipuavat Aamu Songin suunnitteleman jättimäisen punaisen mekon sisään. Katsojat puolestaan seuraavat esityksiä puvun helmasta käsin sukkasillaan.

Pekka Kuusiston kuratoimassa sarjassa on luvassa kymmenen erilaista kokonaisuutta musiikkia, tanssia ja yllättäviäkin elementtejä – mekossa nähdään muun muassa oopperalaulaja Mari Palo, tsekkilaismuusikko Iva Bittová sekä avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja.

>> Helsingin juhlaviikkojen ohjelma

Kuva: Helsingin juhlaviikot / Simo Karisalo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja