Hyppää sisältöön

Tympivätkö turistit? Nämä kohteet ovat Euroopan salaiset helmet

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 15.04.2012
Etsitkö jotain uutta? Lonely Planet listasi kymmenen vähemmän tunnettua matkakohdetta Euroopassa.

Kymmenen salaista sopukkaa Euroopassa

Lonely Planet –matkailusivusto listasi kymmenen salaista soppea Euroopassa. Lähde ennen kuin muutkin löytävät nämä aarteet!

1. Burg Satzvey, Saksa
Aivan Bonnin ja Kölnin kupeessa sijaitsevasta kaupungista löytyy upeita linnoja mutta vain vähän turisteja. Talvimatkailijaa ilahduttavat idylliset joulumarkkinat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Battle, Englanti
Historiallinen englantilaiskohde tunnetaan menneiden aikojen taistelupaikkana, jonne turistimassat eivät eksy. Vain lyhyen matkan päässä sijaitsevat Beachy Headin kallionkielekkeet – yksi Englannin dramaattisimmista maisemista.

3. Amiens, Ranska
Amiens on harvalle tuttu paikka, mutta kaupungissa piilottelee kaksi kertaa Notre Damen kokoinen katedraali sekä kielen mukanaan vievä paikallinen herkku, macaron d’Amiens.

4. Haarlem, Hollanti
Kulttuurinnälkäinen matkailija ihastuu Hollannin Haarlemiin, joka tunnetaan erinomaisista taidemuseoistaan.

5. Luxemburgin kaupunki, Luxemburg
Harvempi matkailija suuntaa lomailemaan Luxemburgin pääkaupunkiin, mutta viehättävä kohde yllättää taidetarjonnallaan ja kauniilla ympäristöllään.

6. La Coruña, Espanja
Santiago de Compostelan kaupungin liepeillä sijaitseva La Coruña on pala aitoa Espanjaa, josta löytyy historiaa, kauniita rantoja ja sykkivää yöelämää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

7. Olomouc, Tšekki
Älä hukkaa aikaasi jonottamalla nähtävyyksiin Prahassa, kun voisit ihastella vähintäänkin yhtä kaunista Olomoucin kaupunkia – ilman ruuhkia.

8. Klaipeda, Liettua
Eläväisessä satamakaupungissa Klaipedassa voi nauttia saksalaistyylisistä tavernoista ja tehdä autoretken alueen puhtaille rannoille.

9. Tartto, Viro
Vilkas yliopistokaupunki Tartto tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon Tallinnan putiikeille tai Pärnun kylpylöille. Ja mikä parasta – Tarton hinnat sopivat myös opiskelijabudjettiin.

10. Lancut, Puola
Tämä harvojen tuntema kaupunki kätkee sisälleen upeita linnoja ja mielenkiintoista juutalaishistoriaa.

Lähde: Lonely Planet
Kuva: Flickr / René Nijman