hero taustakuva

Tiesitkö? Brasiliasta löytyy Suomi-kylä – kaikki Koskenkorva-baarista korvapuusteihin

Flickr / https://www.rosanetur.com artikkelin kuva
Uutiset
Brasilian Penedo on harvinaisen suomalainen brasilialaiskaupunki. Mistä oikein on kyse?
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 18.09.2016
facebook   whatsapp

Kossua, saunoja ja korvapuusteja

Koti-ikävää pelkäävien suomalaismatkailijoiden ei enää tarvitse arpoa Euroopan turistikohteiden välillä – myös Brasiliassa pääsee tarvittaessa suomalaisruokien ja -perinteiden ääreen. Suomalaiseksi siirtokunnaksi alun perin perustettu Penedo on vielä tänäkin päivänä pieni pala Suomea Etelä-Amerikassa.

Penedo sai alkunsa jo vuonna 1929, kun suomalainen Toivo Uuskallio perusti siirtokunnan yhdessä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Alueelle asettui yhteisö, jossa keskeistä oli esimerkiksi kasvissyönti ja luonnon kunnioittaminen.

Tänä päivänä Penedo on suosittu lomakohde erityisesti Rio de Janeiron alueella asuville ihmisille. Penedo sijaitsee vajaan 200 kilometrin päässä Riosta.

Brasilian Penedo on Pikku-Suomi
Penedossa suomen kieltä näkyy kylteissä ja myymälöissä.

Perinteisistä puurakennuksista koostuva Pequena Finlandia eli Pikku-Suomi suomalaisine ruokineen ja matkamuistoineen on brasilialaisille eksoottinen elämys. Penedossa otetaan kaikki irti esimerkiksi suomalaisesta joulupukista, jonka kasvot koristavat katukuvaa muulloinkin kuin jouluna.

Penedon kaduilta voi bongata mainoksia esimerkiksi korvapuusteista, jotka ilahduttavat todennäköisesti ainakin pidempään Etelä-Amerikassa reissanneita matkailijoita.

Janoisimmat matkailijat löytänevät tiensä Koskenkorva-nimiseen ravintolaan, jossa tarjoillaan myös esimerkiksi suomalaistyylisiä voileipiä. Useimmista paikallisista hotelleista löytyy Lonely Planetin mukaan suomalaiset saunat.

Lähde: Lonely Planet, Finn Times
Kuvat: Flickr / https://www.rosanetur.com

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.