Kuva: Flickr / https://www.rosanetur.com
Penedo on pala Suomea Brasiliassa

Tiesitkö? Brasiliasta löytyy Suomi-kylä – kaikki Koskenkorva-baarista korvapuusteihin

Penedo on harvinaisen suomalainen brasilialaiskaupunki. Mistä oikein on kyse?

Kossua, saunoja ja korvapuusteja

Koti-ikävää pelkäävien suomalaismatkailijoiden ei enää tarvitse arpoa Euroopan turistikohteiden välillä – myös Brasiliassa pääsee tarvittaessa suomalaisruokien ja -perinteiden ääreen. Suomalaiseksi siirtokunnaksi alun perin perustettu Penedo on vielä tänäkin päivänä pieni pala Suomea Etelä-Amerikassa.

Penedo sai alkunsa jo vuonna 1929, kun suomalainen Toivo Uuskallio perusti siirtokunnan yhdessä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Alueelle asettui yhteisö, jossa keskeistä oli esimerkiksi kasvissyönti ja luonnon kunnioittaminen.

Tänä päivänä Penedo on suosittu lomakohde erityisesti Rio de Janeiron alueella asuville ihmisille. Penedo sijaitsee vajaan 200 kilometrin päässä Riosta.

Kuva: Flickr / https://www.rosanetur.comBrasilian Penedo on Pikku-Suomi
Penedossa suomen kieltä näkyy kylteissä ja myymälöissä.

Perinteisistä puurakennuksista koostuva Pequena Finlandia eli Pikku-Suomi suomalaisine ruokineen ja matkamuistoineen on brasilialaisille eksoottinen elämys. Penedossa otetaan kaikki irti esimerkiksi suomalaisesta joulupukista, jonka kasvot koristavat katukuvaa muulloinkin kuin jouluna.

Penedon kaduilta voi bongata mainoksia esimerkiksi korvapuusteista, jotka ilahduttavat todennäköisesti ainakin pidempään Etelä-Amerikassa reissanneita matkailijoita.

Janoisimmat matkailijat löytänevät tiensä Koskenkorva-nimiseen ravintolaan, jossa tarjoillaan myös esimerkiksi suomalaistyylisiä voileipiä. Useimmista paikallisista hotelleista löytyy Lonely Planetin mukaan suomalaiset saunat.

Lähde: Lonely Planet, Finn Times
Kuvat: Flickr / https://www.rosanetur.com

Päivitetty: 18.9.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (26 votes, average: 4,38 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia