Hyppää sisältöön

Upeiden rantojen Rio de Janeiro – nämä viisi kohdetta on nähtävä lomalla

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 16.11.2017
Rio de Janeirosta tulevat ensimmäisenä mieleen maailmankuulut rannat ja vilkas rantaelämä, joiden vuoksi kaupunki on noussut myös matkailijoiden suosioon. Tässä esittelyssä viisi upeaa rantaa, joiden vuoksi kannattaa matkustaa Brasilian värikkääseen miljoonakaupunkiin.

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lufthansa vie lomailemaan Rio de Janeiron upeille rannoille

Brasilian rantakaupunki Rio de Janeiro on tunnettu matkailijoiden keskuudessa upeista hiekkarannoista, kiehtovista nähtävyyksistä ja värikkäistä karnevaaleistaan. Rio de Janeiro onkin erinomainen kohde yhdistellä ranta- ja kaupunkilomaa. Lomaan Rio de Janeirossa voi yhdistää vierailun myös muissa Brasilian kiinnostavissa ranta-, kaupunki- tai luontokohteissa.

Suomalaismatkailija pääsee Rio de Janeiron rannoille kätevästi Saksan kautta yhdellä vaihdolla. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää suoraan Frankfurtista Rio de Janeiroon ja lentoaika on hieman vajaa 12 tuntia. Suoraa reittiä lennetään kerran päivässä.

Lufthansa operoi Frankfurt–Rio de Janeiro -reittiä Boeing 747-400 -jumbojeteillä, joihin mahtuu First-, Business- ja Economy-matkustusluokissa yhteensä lähes 400 matkustajaa. Pitkäkin lentomatka taittuu Lufthansalla mukavasti, sillä matkustajien viihtyvyydestä on huolehdittu esimerkiksi riittävällä jalkatilalla, herkullisilla tarjoiluilla sekä kattavalla viihdetarjonnalla.

Tutustu Rio de Janeiron parhaisiin rantoihin!

1. Copacabana

Rio de Janeiron rantakierros kannattaa aloittaa Copacabanalta, jolla vieraileminen tulee ehdottomasti sisällyttää matkaohjelmaan Rio de Janeirossa. Noin neljän kilometrin pituinen ranta on yksi koko maailman kuuluisimmista maisemiensa ja vilkkaan rantaelämänsä vuoksi. Valkohiekkaista rantaa reunustaa Copacabanan kaupunginosa ja sen taustalla kohoaa näyttävä sokeritoppavuori, joka kuuluu Rio de Janeiron tunnetuimpiin nähtävyyksiin.

Hyvällä säällä suosittu ranta täyttyy sekä paikallisista että matkailijoista, jotka saapuvat ottamaan aurinkoa tai viettämään aikaa rannalla pelaillen. Heittäydy siis rantahiekalle paistattelemaan auringossa tai kävele pitkin mosaiikkikuvioitua rantabulevardia nauttien rannan ainutlaatuisesta tunnelmasta. Rannalla on lukuisia kojuja, joista saa ostettua virvokkeita ja pientä purtavaa. Rantapäivän päätteeksi Copacabanalle kannattaa jäädä ihailemaan upeaa auringonlaskua.

IstockphotoRio de Janeiron rannat
Copacabana on Rio de Janeiron tunnetuin rantakohde.

2. Ipanema

Aivan Copacabanan vierestä löytyy Ipaneman ranta, joka on toinen Rio de Janeiron maailmanmaineeseen nousseista rantakohteista. Vaaleahiekkainen ja palmujen reunustama ranta on erityisesti paikallisten suosiossa, vaikka vilkkaan sesongin aikaan rannalla viihtyvät myös matkailijat. Rannalla on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja, ja tarjolla on monipuolisesti palveluja, kuten ruokapaikkoja.

Ipanema on trendikäs kaupunginosa, joka on myös yksi Rio de Janeiron kalleimmista asuinalueista. Rannalta iltaa voi jatkaa myös viereiseen Leblonin kaupunginosaan, joka on tunnettu lukuisista ravintoloista, cocktailbaareista ja yökerhoista.

3. Praia Vermelha

Pieni Praia Vermelhan ranta sijaitsee lähellä sokeritoppavuorta, ja rannan läheisyydestä lähteekin sekä kaapelivaunu että vaellusreitti, jotka molemmat vievät ylös vuorelle. Rannalla viihtyvät lähinnä paikalliset, sillä sen lähellä ei sijaitse matkailijoiden suosimia majoituspaikkoja.

Suojaisessa poukamassa sijaitsevalla rannalla ei tarvitse pelätä rajua aallokkoa ja rannalta aukeaa myös mainiot näkymät sitä ympäröiviin jylhien kallioiden värittämiin maisemiin. Pienellä rannalla ei juurikaan ole palveluja, mutta pieni kioski tarjoilee vierailijoille juomia ja pientä syötävää.

4. Barra de Tijuca

Rio de Janeiron pisin ranta löytyy Barra de Tijucan alueelta, joka on yksi Rio de Janeiron uusimmista kaupunginosista. Noin 18 kilometrin pituinen hiekkaranta on tuuliolosuhteidensa vuoksi erityisesti vesiurheilulajeja, kuten surffausta ja leijalautailua, harrastavien suosiossa. Aktiviteetteja rakastavia lomailijoita ilahduttaa myös rantaa pitkin kulkeva pyörätie. Reippailun tai rantapäivän jälkeen kannattaa poiketa rannan ruokakojuilla, jotka myyvät virvokkeita ja syötävää.

Huikean pitkän hiekkarannan lisäksi Barra de Tijucan kaupunginosa on tunnettu myös valtavasta ostoskeskuksesta, josta löytyy jopa 700 liikettä.

5. Ilha Granden rannat

Jos suurkaupungin vilinästä kaipaa hetkeksi taukoa, kannattaa suunnaksi ottaa Ilha Granden saari. Upeiden hiekkarantojen, vehreiden metsien ja rauhallisen tunnelman saari tarjoaa täydellisen vastakohdan Rio de Janeiron vauhdikkaalle elämänmenolle. Autottomalle Ilha Grandelle pääsee ainoastaan lautoilla, jotka liikennöivät saaren satamien ja mantereen pienten rantakaupunkien välillä. Vaikka saarelle pääseminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, ovat siellä odottavat ihanat rannat sen arvoisia.

IstockphotoRio de Janeiron rannat
Ilha Grandelta ja saaren ympäristöstä löytyy upeita rantoja.

Saaren lukuisista rannoista on nähtävä ainakin Lopes Mendesin ranta, joka on yksi koko Brasilian kauneimmista. Valkoista rantahiekkaa huuhtoo turkoosin ja sinisen sävyinen merivesi, joka on miellyttävän lämmintä uimiseen. Kesäaikana ja pitkinä viikonloppuina rannalla on palveluita, kuten juotavaa ja syötävää myyviä kojuja ja surffilautojen vuokrausta, mutta muina aikoina mukaan on hyvä varata omat eväät.

Lähde: Lufthansa
Kuvat: Lufthansa, Istockphoto

ILMOITUS: LUFTHANSA

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kroatian kaunein ranta Zlatni rat

Tältä näyttää Kroatian kaunein ranta – erikoinen muoto ja turkoosi vesi houkuttelevat matkailijoita

Sarakiniko, Milos

Tätä Kreikan saarta et ehkä vielä ole nähnyt – ranta kuin suoraan kuusta

Thaimaan parhaat rannat

Valitse suosikkisi! Thaimaan kahdeksan parasta rantaa

Machu Picchu, Peru

Maailman seitsemän uutta ihmettä – upeat kohteet on nähtävä kerran elämässä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja