hero taustakuva

Tukholman ihanimmat kahvilat – 6 vaihtoehtoa seuraavalle matkallesi

Visit Sweden / Tove Freiij artikkelin kuva
Ruoka ja juomat
Ruotsissa fika eli kahvittelu on muodostunut varsinaiseksi käsitteeksi. Rantapallon esittelyssä kuusi viihtyisää kahvilaa Tukholmassa.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.01.2017
facebook   whatsapp

Café Pascal – kaupungin parhaaksi kehuttu

Vasastadenin eli tuttavallisemmin Vasastanin kaupunginosassa sijaitseva Café Pascal on kuin suoraan Instagramin kahvilakuvista. Tyylikäs kahvila on voittanut Dagens Nyheter -lehden Gulddraken-palkinnon Tukholman parhaana kahvilana.

Kahvilasta saa muun muassa pullaa, leivoksia ja voileipiä – paikallisten suosikki on italialaisella porchettalla täytetty leipä. Kahvi puolestaan tulee pienpaahtimoista. Sijainti on kätevä lähellä Vasatanin pääaukiota Odenplania.

Café Pascal

Kaffekoppen – tunnelmoi Gamla Stanissa

Turistien suosimasta vanhastakaupungista löytyy tunnelmallisesti valaistu Kaffekoppen. Viehättävän vanhanaikainen paikka sopii hyvin romanttisille kahvittelutuokioille ja on parhaimmillaan kylminä talvipäivinä. Kolottavan kahvihampaan lisäksi Kaffekoppenissa katoaa myös nälkä – paikka tarjoilee pikkusuolaisen lisäksi kotiruokaa.

Stortorgetilla sijaitseva Kaffekoppen on kätevästi monen matkailijan reitin varrella. Vierestä löytyy sisarkahvila Chokladkoppen, jossa on tarjolla erilaisia suklaaherkkuja.

Kaffekoppen ja Chokladkoppen

Visit Sweden / Tuukka ErvastiChokladkoppen-kahvila Tukholmassa
Chokladkoppen ja Kaffekoppen sijaitsevat vanhankaupungin Stortorgetilla.

Vete-Katten, Tukholman kestosuosikki

Vete-Katten on pala perinteistä kahvilakulttuuria. Jo vuonna 1928 avattu kahvila on Tukholmassa varsinainen instituutio – mielenkiintoista on myös se, että kahvilan avasi naisyrittäjä aikakaudella, jolloin naisten pyörittämät yritykset olivat vielä harvinaisia.

Kahvilan historia näkyy niin työntekijöiden univormuissa kuin valikoimassakin. Tarjolla on kaikkea aamiaisesta lounaaseen, kakkuihin, leipään ja konvehteihin. Kaikki tuotteet valmistetaan paikan päällä alusta loppuun.

Vete-Katten

Saturnus, kanelipullistaan tunnettu

Tukholman ydinkeskustassa Norrmalmin alueella sijaitseva Café Saturnus on vilkas kahvila, josta saa aamiaisen lisäksi myös lounasta ja brunssia. Suosituin fikabröd eli kahvileipä Saturnuksessa on perinteinen korvapuusti. Paikka onkin tunnettu näistä valtavankokoisista kanelipullistaan, joiden nauttimisen jälkeen jaksaa taas kierrellä Tukholman putiikkeja ja nähtävyyksiä.

Café Saturnus

Visit Sweden / Simon PaulinKanelipullia Tukholmassa
Ruotsissa kanelipullat eli suomalaisittain korvapuustit ovat varsinainen käsite.

Kaffeverket – todelliselle kahvin ystävälle

Todellisen kahvihirmun kannattaa suunnata arvostettuun Kaffeverketiin Vasastaniin. Laadukkaat kahvit ja tyylikkäästi sisustettu tila ovat tehneet kahvilasta huippusuositun.

Kahvin lisäksi asiakkaille on tarjolla suolaisia ja makeita leivonnaisia, salaatteja sekä tuorepuristettuja mehuja ja smoothieita. Aamiaisen lisäksi kahvilassa voi syödä myös lounasta.

Kaffeverket

Green Rabbit on julkkiskokkien kahvila

Mustavalkoruudullinen lattia ja muut viehättävät yksityiskohdat saavat kahvittelijat tarttumaan kameroihinsa Green Rabbit -kahvilassa Norrmalmin alueella. Kahvilan takana ovat Michelin-tähdistäkin tunnetut ruotsalaiset julkkiskokit Mathias Dahlgren ja Martin Berg.

Vuonna 2014 avattu Green Rabbit on erityisesti ruisleipiin erikoistunut leipomo, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö myös makeita herkkuja olisi saatavilla.

Green Rabbit

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Visit Sweden / Tove Freiij, Tuukka Ervasti, Simon Paulin

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.