Hyppää sisältöön

Olisitko uskonut? Tätä suomalaiset ostavat eniten taxfreestä

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 07.07.2014
Suomalaiset ostavat taxfreestä eniten makeisia, lakritsipiiput ovat kaikkein suosituimpia tuliaisia.

Taxfree-ostokset vaihtelevat maittain

Suomalaisten ylivoimainen taxfree-suosikki on monen lapsuudesta tuttu lakritsipiippu, ja niitä ostetaankin ylivoimaisesti eniten kaikista taxfree-tuotteista. Muita suomalaisten joukossa suosittuja makeistuliaisia ovat Marianne-suklaa ja Bonbon-karamellit.

Ruotsalaiset sen sijaan ostavat karkeista eniten makeissekoituksia, tanskalaiset viinikumi- ja vaahtokarkkeja ja norjalaiset purukumia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuliaistilastot selviävät Thomas Cook Scandinavia -lentoyhtiön suosituimpien taxfree-ostosten listauksesta. Taxfree-myynti on kasvussa kaikissa Pohjoismaissa, mutta ostoskassin sisältö vaihtelee runsaasti maittain.

– Lakritsipiiput ovat kuuluneet usean vuoden ajan suomalaisten suosikkeihin. Viime vuonna lakritsipiiput olivat kakkossijalla minttusuklaan ollessa listan ykkösenä. Minttusuklaan ovat tänä vuonna korvanneet Marianne-karamellit, jotka ovat nyt suosikkilistalla kakkosena, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Konjakki on toinen suosikki

Tjäreborgin taxfree-tuotteiden listalla on yli 900 tuotetta, ja eniten lennoilla myydään parfyymejä, kosmetiikkaa, makeisia ja alkoholia.

Alkoholijuomista suomalaisten tuliaiskassiin päätyy eniten konjakkia. Ruotsalaiset taas ostavat eniten viskiä, norjalaiset kermalikööriä ja tanskalaiset rommia.

Taxfree-ostosten tekeminen lennolla on lomalennoilla hyvin suosittua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Makeisten ja muiden taxfree-tuotteiden ostaminen on nykyään melkein yhtä päivänselvää kuin passin voimassaolon tarkistaminen ennen matkalle lähtöä. Moni haluaa lomamatkallaan hemmotella itseään pienellä ekstralla, sanoo Pucilowski.

Lähde: Tjäreborg
Kuva: Flickr / Chris Ford

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ahvenanmaan tuliaiset

Mitä tuliaiseksi Ahvenanmaalta? Poimi vinkit paikallisten herkkujen ja tuotteiden äärelle

Mitä tuliaisiksi Kroatiasta? Kymmenen vinkkiä tuliaisostoksiin

Piraattituotteet

Halvat luksustuotteet ovat tuttu näky matkakohteissa – kannattaako piraattituliainen?

Mitä tuliaisiksi Suomesta?

Mitä tuliaisia Suomesta kannattaa viedä ulkomaille? 8 helppoa vinkkiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja