Hyppää sisältöön

Tältä näyttää maailman paras businessluokka – lentokoneessa huippupalvelu ja jopa oma hytti

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 02.12.2019
Erinomainen ruoka, loistava palvelu ja olo, kuin olisi lentokoneen ainoa matkustaja. Tällainen on maailman parhaaksi valittu businessluokka!

ILMOITUS

Lentomatkustajien business-suosikki

Qatar Airwaysin businessluokka on kansainvälisten lentomatkustajien ja matkailualan Oscareiksikin nimettyjen Skytrax-palkintojen mukaan koko maailman paras businessluokka. Palkinnot jaettiin kyselyn perusteella, ja siihen vastasi 21,56 miljoonaa matkustajaa yli sadasta eri maasta. Kyselyssä oli mukana noin 300 lentoyhtiötä. Advertisement

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Palkinto on linjassa Qatar Airwaysin tavoitteen kanssa: yhtiö haluaa tarjota businessmatkustajille maailman parhaat puitteet niin ilmassa kuin maassakin.

Avainasemassa palkinnon saavuttamiseen olivat juuri lentoyhtiön palvelut. Businessluokan matkustajat pääsevät nauttimaan lentomatkan aikana erinomaisesta palvelusta ja tasokkaasta ruoasta. Käytettävissä on lisäksi supertasokas wifi-yhteys ja uusi, vain Qatar Airwaysilla käytössä oleva Qsuite-konsepti.

Qatar AirwaysQatar Airways
Qatar Airwaysin businessluokan aterioista voi nauttia mukavissa puitteissa.

Qsuiten matkustajat nauttivat yksityisyydestä, sillä kunkin istuimen vieressä on suljettavat ovet, jotka kätkevät matkustajan omaan rauhaansa. Tarvittaessa seinät saa pois, jolloin vieruskaverin kanssa keskusteleminen helpottuu ja halutessaan koko perhe voi matkustaa kuin omassa hytissä. Qsuiten istuimet kääntyvät myös täysin vaaka-asentoon, joten nukkuminen onnistuu helposti.

Tasokas matka alkaa jo ennen koneen lähtöä

Qatar Airwaysin businessluokan matkustajana pääset nauttimaan ensiluokkaisista puitteista jo ennen koneeseen astumista. Lentokentällä matkustajat voivat käyttää premium-lähtöselvitystä ja turvatarkastusta, minkä lisäksi heillä on pääsy myös loungeen. Samat palvelut ovat käytössä myös vaihtokentällä.

Hamadin lentoasemalla Dohassa businessmatkustajien käytössä on kaksi huipputason loungea: Oryx-lounge ja Al Mourjan Business Lounge.

Oryx on avoinna kaikille matkustajille ja sisälle pääsee myös maksusta, Al Mourjan Business Lounge taas on selvästi suunnattu erityisesti Qatar Airwaysin businessmatkustajille.

Palvelut vaihtelevat konetyypin mukaan

Qatar Airwaysilla on käytössä useita konetyyppejä, joissa osassa on Qsuite ja osassa perinteinen businessluokka.

Qatar AirwaysQatar Airways
Qatar Airwaysin Qsuite mahdollistaa kunnon yöunet lennon aikana.

Istumajärjestykset vaihtelevat niin ikään konetyypistä riippuen: esimerkiksi Boeing 777 -koneessa matkustajien istumajärjestys on 2+2+2, Boeing 787 Dreamliner -koneissa taas matkustetaan 1+2+1-järjestyksessä.

Lentoyhtiön patentoima Qsuite-konsepti ei ole toistaiseksi käytössä Helsingin ja Dohan välillä, mutta sen pääsee kokemaan useisiin kohteisiin Dohasta eteenpäin tai lennoilla Tukholmasta tai Kööpenhaminasta Dohaan.

Maailman parhaan lentoyhtiön palkinto ei yllätä, sillä Qatar Airwaysin businessluokan palvelut muistuttavat Qsuiteineen useiden muiden lentoyhtiöiden ykkösluokkaa. Yhtiöllä on kuitenkin vielä oma ykkösluokkansa Airbus A380 –koneissa.

Katso video maailman parhaasta businessluokasta!

>> Varaa seuraava matkasi ja lennä maailman parhaassa businessluokassa!

Lähde, kuvat ja video: Qatar Airways

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Finnair Platinum Wing

Tältä näyttää Helsinki-Vantaan eksklusiivisin paikka: luksuslounge, jonne pääsevät vain harvat ja valitut

Plaza Premium lounge

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaalla on lounge, jonne pääsee kuka tahansa? Sijaitsee tuloaulassa, ja sisään pääsee jo 24 eurolla

Finnair Business Lounge

Tällainen on Finnairin lounge Helsinki-Vantaalla: suihkut, runsas ruokatarjonta ja tilaa 400 kävijälle

Finnair

Finnair tuo markkinoille täysin uuden lipputyypin: Business Light -lipulla pääsee bisnesluokkaan, mutta se sisältää vain käsimatkatavarat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja