Hyppää sisältöön

Lisää luksusta lentomatkaasi – näin sujuu matka Qatar Airwaysin bisnesluokassa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 21.02.2020
Qatar Airwaysin bisnesluokka tunnetaan tasokkaasta palvelusta ja tarjoilusta. Lue lisää matkustusluokan mukavuuksista ja katso kuvat!

Huomioiva palvelu ja laadukkaat tarjottavat

Qatar Airwaysin bisnesluokassa on panostettu huomioivaan palveluun ja heti koneeseen saavuttaessa henkilökunta tulee tervehtimään ja esittäytymään sekä kertomaan tietoa esimerkiksi tulevasta lennosta. Koska jokainen matkustamohenkilökunnan jäsen vastaa vain muutamasta matkustajasta, saa apua ja palvelua halutessaan koska vaan.

Jokaiselle paikalle laitetaan ennen matkustajien saapumista tyyny, peitto, vastamelukuulokkeet, vesipullo sekä kosmetiikkapussi, josta löytyvät esimerkiksi huulirasva ja kasvosuihke.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäiset juomat tarjoillaan jo ennen lähtöä, ja samalla matkustajille jaetaan ruoka- ja viinilistat. Vuorokaudenajasta ja lennon kestosta riippuen listalta löytyy aamiais-, lounas- tai illallisvaihtoehtoja. Juomalistalla on alkoholijuomien lisäksi runsaasti alkoholittomia vaihtoehtoja, kuten mocktaileja.

Qatar Airwaysin bisnesluokassa matkustajat pääsevät nauttimaan tasokkaasta ruoka- ja juomavalikoimasta. Esimerkiksi illallislistalla on pari vaihtoehtoa alku-, pää- ja jälkiruoiksi. Jokainen matkustaja saa lisäksi päättää, milloin lennon aikana haluaa ruokailla. Yleensä listalla on sekä paikallisen että kansainvälisen keittiön annoksia, joten jokaisen on helppo löytää sopiva vaihtoehto. Erikoisruokavalioista ja allergioista on hyvä ilmoittaa etukäteen.

Bisnesluokassa ruoat tarjoillaan oikeilla astioilla ja annokset ovat runsaita verrattuna tavallisiin lentokoneannoksiin, mikä kannattaa huomioida ruokatilausta tehdessä. Juoma- ja ruokatilausta pystyy myös täydentämään lennon aikana, mikäli mieli muuttuu.

Kattavasti viihdettä ja hyvät yöunet

Qatar Airwaysin bisnesluokassa on panostettu tyylikkääseen sisustukseen ja istuimien mukavuuteen. Bisnesluokan ilme ja istuimien sijoittelu vaihtelevat konetyypistä riippuen. Esimerkiksi A350-1000-tyypin ja osassa A350-900-tyypin koneista on käytössä Qatar Airwaysin uusi bisnesluokka eli Qsuite-konsepti, jossa jokaisen matkustajan paikka on rajattu seinillä yksityisyyden ja mukavuuden lisäämiseksi.

Bisnesluokassa istuimen saa laskettua täysin makuuasentoon, mikä tekee nukkumisesta miellyttävämpää. Istuimen asentoa on helppo säädellä pienen näppäimistön avulla. Pitkillä reiteillä yölennon alussa jokaiselle matkustajalle jaetaan pyjama ja tossut, joten käsimatkatavaroihin ei tarvitse pakata nukkumiseen sopivaa asua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pitkiin päivälentoihin tai vähäunisiin öihin löytyy apu kattavasta viihdetarjonnasta. Qatar Airwaysin elokuvien ja televisiosarjojen valikoimasta löytyvät uusimmat Hollywood-julkaisut sekä vanhempia klassikoita.

Lennon aikana onnistuu myös työnteko, sillä jokainen istuin on varustettu pistorasialla ja USB-portilla. Wifi-paketteja on myynnissä eri tarpeisiin, ja osalla lennoista bisnesluokassa saa wifin tunniksi käyttöönsä ilman veloitusta.

Hemmottelevan business-luokan hintalappu on huomattavasti economy-matkustusluokkaa korkeampi, sillä siinä missä Helsinki–Bangkok-välin economy-lippu maksaa noin 270 euroa, on business-luokan lipun hinta noin 1 200 euroa. Business-luokasta onkin syytä ottaa kaikki ilo irti.

Tältä näyttää matka Qatar Airwaysin bisnesluokassa!

Krista Ahonen
Qatar Airwaysin bisnesluokassa istuimen saa täysin makuuasentoon.
Krista Ahonen
Istuimen säätö on tehty helpoksi, sillä säädöt tehdään näppäimistön avulla.
Krista Ahonen
Qsuite on Qatar Airwaysin uusi bisneskonsepti, joissa jokaisella on seinillä rajattu istuinalue.
Krista Ahonen
Jokaisen matkustaja saa esimerkiksi kosmetiikkapakkauksen ja vastamelukuulokkeet.
Krista Ahonen
Lennon aluksi matkustajille jaetaan alkudrinkki sekä ruoka- ja viinilista.
Krista Ahonen
Listalta saa valita haluamansa vaihtoehdot ja päättää, mihin aikaan haluaa ruokailla.
Krista Ahonen
Annokset ovat runsaan kokoisia ja ne tarjoillaan oikeilta astioilta.
Krista Ahonen
Jokaisella matkustajalla on suuri näyttö ja valittavana laaja valikoima katsottavaa.
Krista Ahonen
Pitkillä yölennoilla matkustajille jaetaan myös oma pyjama.

>> Lue myös: Ota kaikki irti välilaskusta Dohassa – neljä asiaa, jotka kaupungissa täytyy kokea vierailun aikana

Teksti ja kuvat: Krista Ahonen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Qatar Airways

Tältä näyttää maailman paras businessluokka – lentokoneessa huippupalvelu ja jopa oma hytti

Viisi vinkkiä lentojen varaamiseen

Näin löydät parhaat lennot – 3 helppoa vinkkiä, joita ei kannata unohtaa

Delta Air Lines

Näin saat lisää jalkatilaa ilman lisämaksuja – tämän yhtiön turistiluokassa matkustat mukavasti

Qatar Airways

Maailman pisin lentoreitti avattiin – lähtisitkö yli 17 tunnin lennolle?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja