Hyppää sisältöön

Näin löydät parhaat lennot – 3 helppoa vinkkiä, joita ei kannata unohtaa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.11.2019
Varaatko lennot aina suoraan lentoyhtiön omilta sivuilta vai käytätkö mieluummin hintavertailusivustoja? Näiden vinkkien avulla nappaat juuri sinulle sopivimmat lennot!

ILMOITUS

1. Vältä yleisimmät mokat

Halpa hinta houkuttaa useimpia matkailijoita lentomatkaa varatessa, mutta se ei ole ainoa asia, jolla on merkitystä. Älä sokaistu edullisestakaan tarjouksesta, vaan pidä pää kylmänä ja tarkista aina myös lentomatkan kesto, koneenvaihtojen määrä, matkustusajat sekä hintaan sisältyvät palvelut. Ole myös tarkkana sen suhteen, lähteekö mahdollinen jatkolento samalta lentoasemalta, mihin laskeudut.Advertisement

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos sorrut miettimään vain hintaa, saattaa lentojen oston jälkeen unohtua, mistä ja millaiselta palveluntarjoajalta liput tulikaan lopulta hankittua. Pidä kuitenkin aina mielessäsi, mistä olet liput ostanut, sillä pelkän lentoyhtiön muistaminen ei aina riitä, eikä lentoyhtiö ole sama asia kuin matkatoimisto.

Qatar AirwaysViisi vinkkiä lentojen varaamiseen
Loma alkaa parhaiten silloin, kun lentojen suhteen kaikki on selvää.

Lennolle lähtiessä on helppo harhautua kuvitelmaan, jonka mukaan kaikki matkustajat ovat oikeutettuja samaan palveluun. Muista kuitenkin, ettet voi saada palvelua paikasta, jonka asiakas et suoraan ole: jos olet ostanut lentoliput matkatoimistosta, olet ensisijaisesti heidän, etkä lentoyhtiön asiakas. Älä siis käänny lentoyhtiön puoleen, jos haluat esimerkiksi vaihtaa matkapäivää ennen lentoa, vaan ota aina ensin yhteyttä siihen matkatoimistoon, josta ostit lennot.

2. Lentojen varaaminen hintavertailupalvelusta vai suoraan lentoyhtiöltä?

Kun olet löytänyt hyvältä vaikuttavan lennon, jonka hinta, matkustusaika ja koneenvaihtojen määrä sopivat tarpeisiisi ja toiveisiisi, käytä hetki aikaa ja tutustu matkatoimistoon. Kiinnitä huomiota luotettavuuteen ja turvallisuuteen: Millaisia kokemuksia muilla matkustajilla on tästä toimijasta? Missä yrityksen pääkonttori sijaitsee? Onko yrityksen palveluista tehty valituksia kuluttaja-asiamiehelle?

Jos maksutietojen syöttämisen jälkeen hikikarpalot kohoavat otsalle jännityksestä, olet todennäköisesti ostamassa lentoja väärästä paikasta.

Luotettava toimija takaa loman kannalta tärkeimmän asian eli mielenrauhan. Jos et jaksa tutkia matkatoimiston taustoja, varaamalla lennot suoraan lentoyhtiön omilta sivuilta ei varauksessa ole kolmansia osapuolia, vaan asiointi hoituu suoraan lentoyhtiön kautta.

3. Lentolipun lopullinen hinta

Halpa hinta vaikuttaa vertailussa hyvältä, mutta vaikka etsisit lentoja pelkästään edullisen hinnan perässä, ei kaikkein halvin vaihtoehto ole välttämättä edullisin.

Qatar AirwaysViisi vinkkiä lentojen varaamiseen
Parhaat asiakaspalvelut ovat saavutettavissa nopeasti vaikka kesken matkan.

Jos kuulut niihin matkustajiin, jotka toivovat lennolta erikoisaterioita tai istumapaikan varausta etukäteen, voi lopullinen hintalappu olla tyystin toinen kuin lentovarauksen alussa. Lentohinnan vertailussa kannattaa aina huomioida paitsi matkatoimistot myös lentoyhtiöiden omat verkkokaupat, vaikka ne eivät suoraan listautuisikaan hintavertailupalveluihin.

Esimerkiksi Qatar Airwaysin sivuilta ostettuna perushintainen lippu voi olla joitakin euroja matkatoimistoa kalliimpi, mutta se sisältää kaikki palvelut: lentolipun hintaan sisältyvät muun muassa ruumaan menevä matkatavara, ateriat ja juomat lennolla ja istumapaikan varaus ennakkoon. Vastaavasti samoilta lennoilta matkatoimisto saattaa veloittaa lisäpalveluista.

>> Löydä lennot seuraavalle matkallesi Qatar Airwaysilta!

Lähde ja kuvat: Qatar Airways

ILMOITUS

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Halpalentoyhtiöt

Kaikki halpalentoyhtiöt Suomessa – katso kattava reittilista

Ryanairin lennot Suomesta

Ryanair avaa uuden reitin Suomesta

Näin selviät pitkästä lennosta

Näin selviät pitkästä lennosta – 10 helppoa vinkkiä ennen kaukomatkaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja