Hyppää sisältöön

Matkailutoimittajien killan palkinnot kotimaisille tekijöille – vuoden matkailutekona palkittiin Ylen Egenland

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.01.2019
Matkailutoimittajien Kilta palkitsi vuoden hyvät matkailuteot Matka 2019 -messuilla. Tänä vuonna kilta palkitsi kolme kotimaista matkailun tekijää.

Kaikki palkinnot kotimaahan

Matkailusta kirjoittavien toimittajien ja valokuvaajien yhdistys Matkailutoimittajien Kilta jakoi palkintonsa tänään alkaneilla Matka 2019 -messuilla. Matkailun ammattilaisille tarkoitettu ensimmäinen messupäivä oli muun muassa karhujen ja kotimaan juhlaa.

50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Killan palkinnot jakoi puheenjohtaja Reijo Härkönen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden matkailuhenkilöksi Sulo Karjalainen

Vuoden matkailuhenkilöksi valittiin Kuusamon Suurpetokeskuksen karhujen hoitaja ja ystävä Sulo Karjalainen. Karjalainen tunnetaan muun muassa mediajulkisuuttakin saaneen Juuso-karhun kasvattajana.

77-vuotias Karjalainen ei itse päässyt paikalle, mutta palkinnon vastaanotti pikkukarhujen kummi ja isojen karhujen kesähoitaja Heikki Lehtosaari.

Kuusamon Suurpetokeskus aloitti suurpetojen orpokotina, joka otti hoitoonsa yksin jääneitä pentuja ja pentueita. Keskus toimii yhä suurpetojen orpokotina. Muun muassa Kuusamon kaupunki on kunnioittanut Sulo Karjalaisen työtä pystyttämällä Karjalaisesta ja Juuso-karhusta näköispatsaan Kuusamon keskustaan.

Vuoden matkailuteon palkinto Ylen Egenlandille

Vuoden matkailuteosta palkittiin Yle Teemalla & Femillä esitetty, kotimaata esittelevä Egenland-ohjelma.

Egenland on yleisön vinkkeihin perustuva kaksikielinen kulttuuriohjelma, joka toimii myös matkaoppaana Suomeen. Palkittu ohjelma tekee kotimaisia matkailuhelmiä tutuksi. Ohjelmaa on tuotettu kaksi kautta ja kolmannen kauden kuvaukset alkavat maaliskuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Matkamessut 2019
Matkailutoimittajien Kilta jakoi vuoden matkailuteon Ylen kotimaiselle matkailuohjelmalle Egenlandille. Vasemmalla vuoden matkailuhenkilön palkintoa vastaanottamassa ollut Heikki Lehtosaari.

Juontajapari Hannamari Hoikkala ja Niklas Aldén vaihtavat ohjelmassa sujuvasti suomesta ruotsiin. Egenland palkittiin ohjelmana, jossa ei ole julkisuuden henkilöä juontajana eikä extreme-lajeja, vaan siinä pääosassa ovat kotimaan kohteet ja suomalaiset ihmiset.

– Autenttisuus selvästi kiinnostaa ihmisiä, vinkkaa Hoikkala.

Vuoden matkailuyritykseksi Santapark Arctic World

Vuoden matkailuyritykseksi valittiin rovaniemeläinen perheyritys Santapark. Erilaisia suomalaisia elämyksiä yhdistelevä matkailualan tekijä palkittiin yrityksenä, joka saa unelman Joulumaasta elämään.

Palkintoa olivat vastaanottamassa yrittäjä Ilkka Länkinen ja hotellijohtaja Tina Kaikkonen. Yrityksen vieraina on vuosittain 100 000 vierasta yli 70 eri maasta, ja yritys ympäristön muun muassa aurinkoenergialla.

Teksti ja kuvat: Elina Venttola

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matkamessut 2024 Mainos

Vuoden 2024 Matkamessut pidetään tänä viikonloppuna

Kreikkalainen keittiö ja kokki tarjoamassa täyttä ruokalautasta kameraan päin

Ruoka on suomalaisille syy matkustaa – Matkamessuilla herkutellaan erityisesti espanjalaisella ruoalla

Matkamessutarjoukset 2024

Löydä vuoden paras matkatarjous! Katso matkamessuviikon tarjoukset

São Tomé ja Príncipe

Löydä uusi matkakohde Matkamessuilta: uudet eksoottiset ulkomaankohteet esittäytyvät

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja