Hyppää sisältöön

Lisää tilaa tavallisille matkustajille – lentoyhtiö poisti ykkösluokan koneesta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.11.2015
Maailman suurimman matkustajakoneen ykkösluokan tilalle tuli runsaasti economy-luokan paikkoja.

Hyvästit luksusluokalle

Maailman suurin matkustajakone Airbus A380 on rikkonut lukuisia ennätyksiä muun muassa matkustajiamäärien suhteen. Nyt dubailainen Emirates venyttää jumbojetin kuljetuskapasiteettia entisestään, sillä yhtiö on keksinyt keinon mahduttaa koneeseen vielä lisää matkustajia, kertoo Daily Mail.

Keino on yksinkertainen: ykkösluokka sai lähteä. Kolmen luokan sijaan Emiratesin uusimmassa A380-koneessa on vain kaksi luokkaa: economy- ja business-luokat. Lisäksi myös Business-luokan istumapaikkoja on vähennetty.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaksiluokkainen järjestelmä on varsin tehokas, sillä luksusluokasta karsiminen toi lentokoneeseen 98 lisäpaikkaa. Emirates kuitenkin vakuuttaa, että economy-luokan matkustajien jalkatila ei vähene muutosten myötä.

Tavallisesti 517 matkustajaa kuljettavassa lentokoneessa on muutosten myötä tilaa 615 matkustajalle. Ykkösluokan ylelliset ja tilavat hytit saivat lähteä, ja tilalle tuotiin 13 kymmenen istumapaikan riviä. Business-luokasta poistettiin 18 istumapaikkaa.

Uusi ennätyskone esiteltiin Dubai Airshow -tapahtumassa marraskuun 2015 alussa. Kone alkaa liikennöidä Dubai–Kööpenhamina-reitillä 1. joulukuuta 2015 lähtien.

Lentokoneen matkustajamäärää olisi mahdollista kasvattaa vielä luopumalla business-luokasta kokonaan. Silloin koneessa olisi laskelmien mukaan tilaa jopa 853 matkustajalle.

Lähde: Daily Mail
Kuva: Emirates

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja