Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin juhannus vaikuttaa liikenteeseen: osta liput nyt – liikenteessä jälleen Suomen pisimmät ruuhkat

Inka Khanji artikkelin kuva
Uutiset
Innokkaat juhannusmatkailijat ruuhkauttavat tiet ja junat erityisesti torstaina 22. kesäkuuta 2017.
Teksti: Jenna Lehkonen
Päivitetty: 20.06.2017
facebook   whatsapp

Pahimmat ruuhkat torstaina

Juhannuksen menoliikenteen pahin ruuhkapiikki on torstaina 22. kesäkuuta 2017 iltapäivällä. Se on huomattava paitsi teillä myös junaliikenteessä. Myös lentokentillä on kiireistä, mutta matkustajien ei tarvitse varautua kesän lomaliikennettä kovempiin ruuhkiin.

Juhannusliikenne alkaa vilkastua torstai-iltapäivänä ja VR:n arvioiden mukaan keskikesän viettoon matkustaa torstaina yli 40 000 matkustajaa. Liikennöidyimmät junareitit ovat Helsingistä Joensuuhun, Kuopioon, Ouluun, Jyväskylään ja Vaasaan. Paluuliikenne painottuu sunnuntaille 25.6.

Valtaosa juhannuksen menoliikenteen junamatkoista on jo myyty, mutta yksittäisiä paikkoja on jäljellä vielä myös suosituimmille matkoille. Suurin osa lipuista on varattu etukäteen.

Autolla juhannuksen viettoon

Juhannus tuo runsaasti muutoksia bussiliikenteeseen, sillä esimerkiksi juhannusaaton iltana ja juhannuspäivänä vuoroja liikennöidään rajoitetusti. Lisäksi osa vuoroista jää kokonaan ajamatta.

Teillä menoliikenteen pahimpia ruuhkia ennustetaan torstaille puolenpäivän ja iltayhdeksän välille. Menoliikennettä riittää vielä juhannusaatollekin, mutta perjantaina ruuhkat ovat jo selvästi lyhyempiä kuin torstaina.

Juhannuksen paluuliikenne on vilkkaimmillaan sunnuntaina kello 11 alkaen ja ruuhkien odotetaan jatkuvan iltakymmeneen. Reissaajia neuvotaan välttämään ruuhka-aikoja mahdollisuuksien mukaan.

Lähteet: VR ja Matkahuolto
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.