Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Helsinki-Vantaalle vain yksi terminaali – vanhat terminaalit poistuvat käytöstä

Finavia artikkelin kuva
Uutiset
Kaikki lähtöselvitykset ja turvatarkastukset hoituvat 21. kesäkuuta 2022 alkaen yhdestä terminaalista.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 15.06.2022
facebook   whatsapp

Uudistus helpottaa matkustajia

Helsinki-Vantaan uusi terminaali tulee kaikkien matkustajien käyttöön 21. kesäkuuta 2022, kun lentokentän kaikki lähtöselvitykset, matkatavaroiden jätöt ja turvatarkastukset keskitetään samaan terminaaliin. Se selkeyttää kentälle saapumista.

– Helsinki-Vantaan historiassa kääntyy uusi lehti, kun lennolle lähteviä ja matkalta palaavia matkustajia palvellaan uudessa, upeassa terminaalissamme. Enää ei tarvitse miettiä, mistä terminaalista on lähdössä tai mihin saapumassa, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Uuteen terminaaliin pääsee ajamaan suoraan oven eteen matkustajien jättöä varten, minkä lisäksi juna-asemalta ja uudesta pysäköintitalosta pääsee näppärästi hissillä terminaaliin. Bussiasema ja pyöräparkki sijaitsevat niin ikään aivan rakennuksen edessä ja pikaparkista sekä muista pysäköintitaloista on lyhyt kävelymatka terminaaliin.

Kesäkuun 21. päivä alkaen terminaalit 1 ja 2 poistuvat käytöstä, samoin niitä yhdistänyt käytävä. Samalla Helsinki-Vantaalla palataan yhden terminaalin toimintaan.

– Edellisen kerran Helsinki-Vantaalla on toimittu yhdessä terminaalissa liki 40 vuotta sitten. Silloin käytössä oli vuonna 1969 avattu ja sittemmin vuonna 1983 laajennettu ensimmäinen varsinainen matkustajaterminaali, kertoo Lettijeff.

Siirtyminen yhteen terminaaliin on osa Helsinki-Vantaan lentoaseman 10-vuotista kehitysohjelmaa, joka alkaa olla jo loppusuoralla. Valmista lentoasemalla on ensi vuonna, mutta siihen asti työmaita näkyy vielä eri puolilla lentokenttää. Tulossa on vielä uusi matkatavaroiden luovutusaula ja muutamia uusia palvelupisteitä.

Lähde ja kuva: Finavia

Lue kommentit (3) Jätä kommentti

  1. Vai helpottaa?Ei ne vanhat terminaalit mihinkään poistu. Vain lähtöselvitys riskit muuttavat yhteen paikkaan. Nyt ei tarvitse kuin tietää että kumpaan suuntaan uudesta terminaalista lähtee kävelemään kilometri tolkulla.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.