Hyppää sisältöön

Helsinki-Vantaalle vain yksi terminaali – vanhat terminaalit poistuvat käytöstä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.06.2022
Kaikki lähtöselvitykset ja turvatarkastukset hoituvat 21. kesäkuuta 2022 alkaen yhdestä terminaalista.

Uudistus helpottaa matkustajia

Helsinki-Vantaan uusi terminaali tulee kaikkien matkustajien käyttöön 21. kesäkuuta 2022, kun lentokentän kaikki lähtöselvitykset, matkatavaroiden jätöt ja turvatarkastukset keskitetään samaan terminaaliin. Se selkeyttää kentälle saapumista.

– Helsinki-Vantaan historiassa kääntyy uusi lehti, kun lennolle lähteviä ja matkalta palaavia matkustajia palvellaan uudessa, upeassa terminaalissamme. Enää ei tarvitse miettiä, mistä terminaalista on lähdössä tai mihin saapumassa, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuteen terminaaliin pääsee ajamaan suoraan oven eteen matkustajien jättöä varten, minkä lisäksi juna-asemalta ja uudesta pysäköintitalosta pääsee näppärästi hissillä terminaaliin. Bussiasema ja pyöräparkki sijaitsevat niin ikään aivan rakennuksen edessä ja pikaparkista sekä muista pysäköintitaloista on lyhyt kävelymatka terminaaliin.

Kesäkuun 21. päivä alkaen terminaalit 1 ja 2 poistuvat käytöstä, samoin niitä yhdistänyt käytävä. Samalla Helsinki-Vantaalla palataan yhden terminaalin toimintaan.

– Edellisen kerran Helsinki-Vantaalla on toimittu yhdessä terminaalissa liki 40 vuotta sitten. Silloin käytössä oli vuonna 1969 avattu ja sittemmin vuonna 1983 laajennettu ensimmäinen varsinainen matkustajaterminaali, kertoo Lettijeff.

Siirtyminen yhteen terminaaliin on osa Helsinki-Vantaan lentoaseman 10-vuotista kehitysohjelmaa, joka alkaa olla jo loppusuoralla. Valmista lentoasemalla on ensi vuonna, mutta siihen asti työmaita näkyy vielä eri puolilla lentokenttää. Tulossa on vielä uusi matkatavaroiden luovutusaula ja muutamia uusia palvelupisteitä.

Lähde ja kuva: Finavia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lennot Wieniin

Lisää lentoja Lappiin – Lufthansa ja Austrian Airlines avaavat kolme uutta reittiä

Lentokoneen matkustamo

Pidätkö turvavyötä auki lennon aikana? Pysäyttävä muistutus siitä, miksi niin ei kannattaisi tehdä

Suorat lennot Egyptiin ja Marokkoon

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Helsingistä – eksoottisia kohteita talveksi

Yölento

Mitä lentäjät näkevät yöllä ohjaamosta? Toisin kuin ehkä luulit, ajovalot eivät valaise reittiä

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja