Hyppää sisältöön

Illallista 50 metrissä – Dinner in the Sky tarjoilee makuelämyksiä korkeuksissa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.07.2015
Maistuisiko illallinen Helsingin kattojen yllä? Nyt se onnistuu, sillä ruokailijat 50 metrin korkeuteen nostava Dinner in the Sky on jälleen täällä.

Tänä kesänä järjestetään kaksi tapahtumaa

Makuelämyksiä korkeuksissa tarjoileva Dinner in the Sky on saapunut jälleen Helsinkiin. Belgiassa vuonna 2006 perustettu taivasravintolakonsepti toimii jo 47 maassa.

Tänä kesänä huikeista maisemista ja herkullisesta ruoasta Helsingin kattojen yllä pääsee nauttimaan kahdessa tapahtumassa. Ensimmäinen järjestetään 12.–19. heinäkuuta Olympiastadionilla ja se on osa kansainvälistä Gymnaestrada-voimistelutapahtumaa. Toinen tapahtuma järjestetään 4.–16. elokuuta Rautatientorilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dinner in the Sky nostaa 22 vierasta kerrallaan 50 metrin korkeuteen. Mukana korkeuksiin nousee illan keittiömestari, mahdollinen artisti sekä turvallisuudesta vastaavaa henkilökuntaa. Yläilmoissa voi nauttia lasillisen kuohuvaa tai illallisen pidemmän kaavan mukaan.

Tapahtuman turvatoimet ovat huippuluokkaa. Jokainen vieras kiinnitetään erikoisvalmisteisen pöydän tuoleihin turvavöin. Lisäksi jokaisen osallistujan on turvallisuussyistä oltava vähintään 150 senttimetriä pitkä, mistä syystä tapahtuma ei sovellu pienille lapsille.

Ylös mukaan voi ottaa kännykän ja kameran, mutta isoja laukkuja sinne ei voi viedä. Lisäksi pukeutumiseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ylhäällä korkeuksissa saattaa olla viileämpää kuin alhaalla. Vaatteiden lisääminen tai vähentäminen kesken illallisen ei ole mahdollista, sillä turvavöistä ei voi irroittautua korkeuksissa.

Kira Weckman
Kira Weckman on ensimmäinen suomalainen nainen, joka valmistaa ruokaa Dinner in the Sky -tapahtumassa.

Tarjolla herkkuja Suomesta ja maailmalta

Heinäkuussa tarjoiluista vastaa Dinner in the Skyn oma kokkitiimi. Top Chef -voittaja, ruokakirjailija ja catering-yrittäjä Kira Weckman valloittaa taivaan ensimmäisenä suomalaisena naisena tarjoillen latinomakuja.

Elokuussa taivaalle nousee Italian Toscanan makuja tarjoava, Michelin-tähdellä palkitun ravintolan keittiömestari ja omistaja Silvia Regi Baracchi. Suomalaista huippuosaamista elokuussa edustaa Weckmanin lisäksi Matti Jämsen, joka on palkittu Bocuse d’Or -kilpailussa maailman neljänneksi parhaana kokkina. Elokuun ohjelma täydentyy vielä artisteilla, jotka viihdyttävät korkeuksissa illastavia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempina vuosina Dinner in the Sky on ollut erittäin suosittu ja tapahtumat on myyty loppuun. Lippuja on vielä jäljellä ja niitä voi ostaa tapahtuman verkkosivujen kautta.

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: Anu Vaheristo, Flickr / Krälis Dambräns

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Helsingin iltapäiväteet

Iltapäivätee Helsingissä – katso neljä erilaista vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja