Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Muista tämä seuraavalla lennolla: älä ota päiväunia aivan milloin tahansa

Inka Khanji artikkelin kuva
Matkailijan terveys
Tiesitkö, että väärin ajoitetut torkut voivat jopa tärvellä korvasi pysyvästi?
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 14.09.2017
facebook   whatsapp

Paineenvaihtelu tuntuu korvissa

Nukkuminen on oiva tapa kuluttaa aikaa pitkillä lennoilla, mutta uneen ei kannata vaipua milloin tahansa, sillä väärin ajoitetuilla päiväunilla voi olla yllättävän kohtalokkaat seuraukset.

Yhdysvaltain kansallisen terveyskirjaston ylläpitämän MedlinePlus-sivuston mukaan väärin ajoitetut torkut voivat aiheuttaa pahimmillaan jopa pysyviä vaurioita kuuloelimiin.  Korvat reagoivat rajuihin muutoksiin joita koneen ilmanpaineessa tapahtuu nousu- ja laskuvaiheessa. Se vaikuttaa myös korvien sisäiseen ilmanpaineeseen, ja saa helposti korvat lukkoon.

Jos korvien lukkiutuessa nukkuu kovin sikeästi, ei välttämättä huomaa asiaa. Pitkään jatkuvalla lukkiutumisella voi kuitenkin olla ikäviä seurauksia: se altistaa esimerkiksi korvatulehduksille ja nenäverenvuodoille sekä voi aiheuttaa jopa pysyviä vaurioita kuuloon ja korviin. Siksi nousun ja laskun hetkellä onkin parasta pysytellä hereillä ja pyrkiä pitämään korvansa auki.

Korvien lukkiutumista voi helpottaa esimerkiksi haukottelemalla, nieleskelemällä, juomalla vettä tai jauhamalla purukumia.

>> Lue myös: Kärsitkö sinäkin tästä kiusallisesta vaivasta lennolla? 10 tapaa tehdä matkasta helpompi

Lähde: Travel and Leisure
Kuva: Inka Khanji

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.