Hyppää sisältöön

Koli Relax Spa – hemmotteluloma kansallispuistossa

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 14.07.2013
Koli Relax Spa on Suomen ensimmäinen kansallispuistossa sijaitseva kylpylä.

Hemmottelua kansallismaisemassa

Sokos Hotel Kolin yhteyteen avattiin maaliskuussa Koli Relax Spa -hemmottelukylpylä, jonka ikkunoista aukeaa näkymät Kolin kansallismaisemaan. Kyseessä on Suomen ensimmäinen kansallispuistossa sijaitseva kylpylä.

Erityisesti aikuisille suunnatusta kylpylästä löytyy erilaisia pulahdusaltaita, saunoja, elämyssuihkuja ja paljuja. Pariskunnat voivat kylpyläkäynnin aikana myös saunoa yhdessä, sillä koko spa-alueella liikutaan uima-asuissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Kylpylän ensisijaisena kohderyhmänä ovat aikuiset, mutta myös lapsiperheet voivat vierailla siellä päiväsaikaan, kertoo Sokos Hotel Kolin hotellinjohtaja Susanna Saastamoinen.

Kolin kylpylähotellin kirjastobaari

Kylpyläkäynti on Saastamoisen mukaan reilun kahden tunnin elämys, jota ei kannata kiirehtiä. Pientä luksusta lomaan saa tilaamalla kylpyläalueelle kuohuviiniä. Spa-visiitin jälkeen vieraat voivat rentoutua kirjastobaarissa.

Koli on Pohjois-Karjalan lippulaiva

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Juha Lindholm kertoo kylpylän olleen osa maakunnan kehittämishanketta, jonka tarkoituksena on elinvoimaistaa aluetta. Koli on jo nyt Pohjois-Karjalan matkailun lippulaiva, mutta kohteesta halutaan tehdä ikään kuin Suomen Davos.

– Hemmottelukylpylästä ei ole tarkoitus tehdä massatuotetta, vaan rauhallinen rentoutumispaikka. Kolme avainsanaa ovat luonto, kulttuuri ja rentoutuminen, kertoo Lindholm.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kulttuuri näkyy kylpylässä esimerkiksi altaassa, jossa soi Finlandia-hymni. Kolin kansallispuisto oli aikoinaan tärkeä paikka säveltäjä Jean Sibeliukselle sekä monille suomalaisille taiteilijoille, jotka ammensivat inspiraatiota maisemasta.

Kylpylästä aukeaa maisema Kolin kansallispuistoon

Myös hotellin ravintolamaailmassa on huomioitu paikalliset maut ja lähiruoka: kahvilassa tarjoillaan esimerkiksi muikkupizzaa ja Grill it! -pihviravintolassa on peruslistan lisäksi myös erillinen paikallista keittiötä esittelevä lista.

Tällä hetkellä 10 prosenttia hotellin asiakkaista tulee Venäjältä, mutta kasvun odotetaan jatkuvan niin itänaapurissa kuin kotimaisten matkailijoidenkin keskuudessa.

Kotimaiset yhteistyökumppanit mukana

Kolin kylpyläkonsepti on toteutettu yhteistyössä Lumenen kanssa, joka on ensimmäistä kertaa mukana spa-toiminnassa. Kaikki asiakkaat saavat mukaansa tuotepaketin, joka on tarkoitus käyttää kylpylävisiitin aikana. Kansallispuiston teeman mukaisesti tuotteissa vaikuttavat esimerkiksi suomalaiset marjat.

– Emme myy pääsylippuja vaan hemmottelupaketteja. Kylpylän itsehoitokonsepti on ensimmäinen laatuaan Suomessa, kertoo Saastamoinen.

Kolin kylpylähotellissa on itsehoitokonsepti

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tee se itse -hoitojen lisäksi kylpylävieraat voivat ostaa esimerkiksi hierontoja tai hemmotteluhoitoja tiloissa toimivalta yrittäjältä.

Koli Relax Span toinen kotimainen kumppani on Tulikivi, jonka valmistamat jäähdytetyt vuolukivilauteet ovat ainoat laatuaan Suomessa.

Lue lisää kylpylän verkkosivuilta

Kuvat: Koli Relax Spa ja Tulikivi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Berliinin kylpylät

Joko tiesit? Berliinin kylpylät voivat saada suomalaisenkin kainostelemaan – varaudu estottomaan nakuiluun

Mies ja nainen kylpylässä uima-altaassa nauramassa suihkun alla.

Kaikki Suomen kylpylät – mikä sopii sinulle?

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Break Sokos Hotel Koli Kylä

Kolin kylähotelli tarjoaa perusmajoitusta edullisesti – 130 standard-huonetta keskellä kylää

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja