Hyppää sisältöön

Koli valittiin Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 09.03.2023
Erilaiset kävijät huomioiva palvelutarjonta ja monipuolinen majoitusvalikoima toivat arvostetun palkinnon Kolille.

Kovasti kehittynyt luontomatkakohde

Koli palkittiin Pohjoismaiden parhaana ulkoilukohteena Saksassa järjestetyillä kansainvälisillä matkailumessuilla 7. maaliskuuta 2023. 

ITB Berlin -messuilla jaettu Scandinavian Outdoor Awards -palkinto myönnetään pohjoismaisille luontomatkakohteille, jotka ovat panostaneet merkittävällä tavalla alueensa matkailun kehittämiseen. Tänä vuonna Kolin taakse jäivät muun muassa Tanskassa sijaitseva Sønderjyllandin alue sekä kotimainen GoSaimaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raadin vakuutti erityisesti Kolin kokonaisvaltainen, neljään vuodenaikaan pohjautuva ja usealle eri kohderyhmälle suuntautuva matkailukonsepti. Myös vastuullinen luontomatkailu, alueen erityyliset majoituspaikat ja paikallisten asukkaiden tuki yhdistyvät Kolilla tavalla, joka tukee raadin mukaan matkailun kasvua oikealla tavalla.

Alueen matkailupalvelujen kehitys käynnistyi vuonna 2019, kun Lieksan kaupunki aloitti toimet retkeilyreittien digitaalisen näkyvyyden kehittämiseksi. Työtä jatkettiin Pielisen alueen kehittämishankkeessa, jossa reitit ja niiden varrella olevat palvelut dokumentoitiin, niille hankittiin Outdooractive-lisenssi ja niitä ryhdyttiin suunnitelmallisesti markkinoimaan kansainvälisen palvelun avulla.

Kestävä matkailu on kansallispuiston alueella tärkeä teema, joten ohjeistus vastuulliseen retkeilyyn on lisätty myös jokaiseen reittikuvaukseen.

–Työ jatkuu ja parhaillaan kaupunki kunnostaa 127 kilometriä pitkää Karhunpolku-reittiä Lieksassa, Lieksan Kehitys Oy LieKen yritysasiantuntija Mari Mustonen kertoo tiedotteessa.

Kolin matkailualue koostuu Kolin, Lieksan ja Juukan alueista. Alueella on kaksi isoa kansallispuistoa, Koli ainutlaatuisine kansallismaisemineen ja erämainen Patvinsuo. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Scandinavian Travel Awards -palkinnot jaettiin nyt neljättä kertaa.  Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluu matkailualan ammattilaisia, matkailualueiden kehittäjiä sekä matkanjärjestäjien edustajia.

Lähde: Kolin matkailu
Kuva: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Break Sokos Hotel Koli Kylä

Kolin kylähotelli tarjoaa perusmajoitusta edullisesti – 130 standard-huonetta keskellä kylää

Talvi Kolilla

Mitä tehdä Kolilla talvella? Poimi vinkit onnistuneeseen lomaan

Aktiiviloma Kolilla

Kaikki irti Kolin-lomasta! Kolme vinkkiä aktiivilomaan kansallismaisemassa

Kolin kansallispuisto

Suomen tunnetuin kansallismaisema hurmaa Itä-Suomessa – koe Kolin parhaat kohteet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja