Hyppää sisältöön

Kannattaako tästä kalliista kaupungista ostaa yhtään mitään? Shoppailijan opas Geneveen

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 29.07.2017
Sveitsin Geneve tunnetaan yhtenä maailman kalleimmista kaupungeista. Jos hintataso ei pelota tai pikkurahasta ei ole pulaa, on Geneve kuitenkin mitä mainioin ostospaikka. Tässä viisi vinkkiä, joiden avulla löydät etsimäsi!

1. Keskustan luksusliikkeissä kannattaa käydä vähintään ikkunaostoksilla

Geneven keskustan “kellokadut” eli muotiliikkeiden ja kalliiden kellomerkkien lippulaivakauppojen keskittymä vanhankaupungin kupeessa on näkemisen arvoinen, vaikka et juuri olisikaan etsimässä itsellesi arvokoruja, kallista laukkua tai kymmenientuhansien hintaista kelloa. Luksusliikkeet keskittyvät Rue du Rhônen varrelle ja sen lähikortteleihin.

Sveitsin kelloteollisuuden keskus Vallée de Joux sijaitsee maaseudulla pienen matkan päässä Genevestä, joten Geneven kaupunki on luonteva paikka huippumerkkien lippulaivamyymälöille. Kelloliikkeiden lisäksi samoilla kaduilla on myös hyvä valikoima kallista muotia. Täällä voit hypistellä Louboutinin kenkiä, Vuittonin laukkuja ja kaikkea, mitä rahalla voi kuvitella saavansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älä arastele liikkeiden fiiniä ilmettä tai lähes joka ovella vartioivia ovimiehiä – hulppeista hinnoistaan huolimatta kaupat toivottavat aivan tavallisetkin ihmiset tervetulleiksi ja niihin voi huoletta mennä vain katselemaan. Myös ostavia asiakkaita luksuskelloille, koruille ja kengille löytyy aivan riittävästi. Geneve on suosittu lomakohde esimerkiksi arabimaiden yläluokan keskuudessa ja monet arvokoruja sekä -kelloja myyvistä liikkeistä suuntaavat tarjontansa selkeästi tätä kohderyhmää kohti.

2. Metro Shopping Cornavin on keskustan helpoin ostospaikka

Merkittävästi muotikortteleita tavallisempi ja edullisempi ostospaikka Geneven keskustassa on rautatieaseman yhteydessä sijaitseva kauppakeskus Metro Shopping Cornavin. Sen kolmisenkymmentä liikettä sisältävät paljon vaatekauppoja, ketjuliikkeitä ja kohtuuhintaista tavaraa.

Suomen hintoihin verrattuna esimerkiksi normaalit vaatteet, kengät tai laukut ovat tyypillisesti samanhintaisia tai 10–30 % kalliimpia. Varsinaista säästöä Sveitsissä shoppailemalla on siis turha hakea, jollei kohdalla satu jokin aivan poikkeuksellinen erikoistarjous.

3. Balexertistä löydät kaiken tarvitsemasi

Geneven keskustan ulkopuolisista ostospaikoista kauppakeskus Balexert on ehdottomasti monipuolisin ja paras. Balexertin tarjonta on jopa niin hyvä, että ostoshaluisen kannattaa tulla mieluummin tänne kuin jäädä keskustan kaduille pyörimään. Tarjolla on kaikkiaan yli sadan liikkeen lisäksi myös useita ravintoloita, suuri elokuvateatteri ja oma lääkärikeskus.

4. Aubonnen outlet sopii rauhallista shoppailua arvostavalle

Noin 45 kilometrin päässä Genevestä sijaitseva Aubonnen outlet-keskus on merkkiliikkeiden keskittymä, jossa edustettuna on noin viisikymmentä eri brändiä urheiluvaatteista kodintavaraan – ja Sveitsissä kun ollaan, tietenkin myös Lindtin suklaaseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Outlet-hinnat ovat normaaleja sveitsiläisiä ovh-hintoja tuntuvasti halvempia, mutta silti eivät suomalaisen silmin varsinaisia huipputarjouksia. Aubonnen outlet on miellyttävän rauhallinen ostospaikka, joten jos et kaipaa ympärillesi hälinää ja vilskettä, sopii tämä paikka erinomaisesti juuri sinulle. Aubonnen Outletiin pääsee Genevestä joko autolla noin 40 minuutissa tai junalla reilussa puolessa tunnilla. Paikallisjunat pysähtyvät Allamanin asemalla, josta on noin viiden minuutin kävelymatka outletille.

5. Ranskalaisen torin herkut täyttävät aistit ja vatsan

Genevestä on vain kivenheitto Ranskaan ja sen ansiosta myös ostoksilla piipahtaminen rajan takana on helppoa ja vaivatonta. Hintataso muuttuu täysin rajan toisella puolella. Aivan Geneven kylkeen kasvanut ranskalainen Annemasse on rajakaupungeista ostostarjonnaltaan monipuolisin. Muut lähikaupungit ovat melko pieniä, mutta Annemassen lisäksi esimerkiksi Divonne-les-Bainsissa on muutamia kiinnostavia ostoskatuja.

Yksi ostoskokemus Ranskassa on ylitse muiden: viikonlopun värikkäät markkinat, jotka täyttävät kadut tuoksuvien herkkujen lisäksi ja myös edullisilla vaate- ja käsityökojuilla. Ranskalaiset markkinat voit kokea lauantaisin Ferney-Voltairessa ja sunnuntaisin Divonne-les-Bainsissa. Paikalla kannattaa olla heti aamulla ja ehdottomasti viimeistään puoliltapäivin, sillä jo noin kello kahden paikkeilla torit alkavat hiljetä ja kauppiaat pakkaavat tavaransa odottamaan seuraavaa viikonloppua.

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Istockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Gelmerin funikulaari, Sveitsi

Euroopan hurjin funikulaari tarjoaa lähes pystysuoraa kyytiä – kuin luonnon oma vuoristorata

Zürich, Sveitsi

Suorat lennot Zürichistä Kuusamoon ja Ivaloon ensi talvikaudeksi

Hotellin uima-allas Sveitsissä

Ei ihan tavallinen uima-allas! Hotellivierailla hulppeat maisemat kesällä ja talvella

Hotel Arbez sijaitsee puoliksi Ranskassa ja puoliksi Sveitsissä

Oletko kuullut? Euroopassa on kummallinen hotelli, jossa nukut samaan aikaan kahdessa eri maassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja