Hyppää sisältöön

Perheloma Genevessä – kolme ideaa lasten kanssa matkustavalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 31.08.2017
Nauti Sveitsin komeista vuoristomaisemista ja Genevenjärven raikkaista tuulahduksista - tässä kolme ideaa lapsiperheen lomalle!

1. Koko perheen piknik kasvitieteellisessä puutarhassa

Geneven kasvitieteellinen puutarha sopii koko perheen leppoisan päiväkävelyn kohteeksi ympäri vuoden. Upeimmillaan se on keväisin ja kesäisin, kun lukuisat kaikkialta maailmasta tuodut puut kukkivat komeasti. Aurinkoisena päivänä mukaan kannattaa pakata piknik-eväät ja viltti. Puutarha on mukavan ilmava paikka nauttia hellepäivistä kaupungissa.

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee parin kilometrin päässä ydinkeskustasta. Autolla liikkuva löytää yleensä kohtuullisen helposti parkkipaikan puiston läheisiltä kaduilta. Julkisilla pääsee aivan viereen puutarhan omalle Jardin Botanique -pysäkille. Puutarhapäivä on viihtyisä tapa nauttia ulkoilmasta koko perheellä – ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi! Kasvitieteellisessä puutarhassa on myös eksoottinen kaktustalo sekä trooppinen kasvihuone, jossa ilma on kuuman kostea talviaikaankin. Myös kasvihuoneisiin on vapaa pääsy.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Rento risteily Genevenjärvellä

Risteily Genevenjärvellä on koko perheelle sopiva tapa viettää päivää Alppien hienoissa vuoristomaisemissa. Genevenjärven valtavan koon hahmottaa todella vasta laivalla liikkuessa. Geneven kaupunki sijaitsee aivan järven länsipäädyssä, ja kaupungista on helppo tehdä erilaisia laivaretkiä joko risteillen tai reittiveneellä naapurikaupunkeihin matkustaen.

Lyhimmät risteilyt ova puolitoistatuntisia, pisimmät kestävät kolmesta neljään tuntia. Osaan risteilyistä kuuluu myös ateria laivalla. Reittiveneet liikennöivät päivittäin läheisiin kaupunkeihin. Esimerkiksi Montreux ja Lausanne ovat kauniita kaupunkikohteita, joihin voi helposti matkustaa vesiteitse ihaillen samalla Alppeja. Ranskan puolen kohteista pikkukylä Yvoire on mainio paikka viettää päivää. Sen keskiaikainen ilme on säilynyt idyllisenä ja keskusta on täynnä kiinnostavia kahviloita, ravintoloita ja pieniä käsityöputiikkeja.

Geneven keskusta-alueella on kaikkiaan neljä järvilaivojen lähtölaituria. Ne ovat kaikki kävelyetäisyydellä toisistaan, joskin eri puolilla järven pohjukkaa. Olipa kyseessä risteily tai reittivene, kannattaa varmistaa oman laivasi lähtöpaikka hyvissä ajoin ennakkoon. Suurin osa laivoista lähtee joko Geneve-Mt-Blancin laiturilta tai Quai Gustave Ador -laiturilta.

3. Nouse vuorelle patikoimaan ja maisemia katsomaan

Geneven lähivuori Salève on paikallisten keskuudessa suosittu ajanvietepaikka kesäpäiväisin ja viikonloppuisin. Ranskan puolella noin kahdenkymmenen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Salève nousee 1 379 metrin korkeuteen ja se sopii hyvin koko perheen vierailukohteeksi. Ylös pääsee helpoimmin Etrembièresistä lähtevällä kaapelihissillä, joka liikennöi huhtikuusta lokakuuhun. Sporttisimmat voivat tietenkin myös patikoida parhaille maisemapaikoille.

Salève sijaitsee säiden suhteen edullisessa paikassa ja vuorella on usein kirkasta, vaikka kaupungissa taivas olisi pilvessä. Ylhäällä vuorella on paljon hyviä kävely- ja pyöräilyreittejä sekä observatorio ja kaksi ravintolaa. Patikointireittien joukossa on vaativampien ohella myös lyhyitä ja helppoja lenkkejä, jotka sopivat pikkulasten ja jopa lastenvaunujen kanssa kuljettaviksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti ja kuva: Riikka Krenn

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Gelmerin funikulaari, Sveitsi

Euroopan hurjin funikulaari tarjoaa lähes pystysuoraa kyytiä – kuin luonnon oma vuoristorata

Zürich, Sveitsi

Suorat lennot Zürichistä Kuusamoon ja Ivaloon ensi talvikaudeksi

Hotellin uima-allas Sveitsissä

Ei ihan tavallinen uima-allas! Hotellivierailla hulppeat maisemat kesällä ja talvella

Hotel Arbez sijaitsee puoliksi Ranskassa ja puoliksi Sveitsissä

Oletko kuullut? Euroopassa on kummallinen hotelli, jossa nukut samaan aikaan kahdessa eri maassa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja