Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Yllättikö ruuhka Helsinki-Vantaalla? 12 eurolla pääset turvatarkastuksen ohituskaistalle, mutta palvelu on saatavana vain loungen asiakkaille

Finavia Oyj artikkelin kuva
Lennot
Lentoaseman turvatarkastusjonon voi ohittaa suuntaamalla Premium-kaistalle, vaikka taskussa ei olisikaan business-luokan lippua tai kaivattua tasokorttia. Loungen tarjoama palvelu tuo nopean turvatarkastuksen kaikkien matkustajien saataville.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 17.01.2023
facebook   whatsapp

Kaivattu palvelu Helsinki-Vantaalle

Yllättävät jonot turvatarkastukseen nostavat nopeasti hikikarpalot otsalle, mutta todellista pelkoa lennolta myöhästymisestä pitkien jonojen vuoksi ei tarvitse enää kokea. Lentoaseman tuloaulassa sijaitseva Plaza Premium -lounge myy palvelua, jonka avulla kuka tahansa voi käyttää turvatarkastuksen premium-kaistaa.

Käytännössä palvelu toimii niin, että se ostetaan loungen tiskiltä, ja henkilökunta kuljettaa asiakkaan loungen yksityisen hissin kautta suoraan premium-turvatarkastuksen eteen. Sen jälkeen he päästävät matkustajan turvatarkastuksen porteista läpi, ja matka voi jatkua ilman pitkiä jonoja.

Plaza Premium lounge
Fast track -palvelu on saatavana tuloaulassa sijaitsevasta Plaza Premium -loungesta.

Fast track -palvelu on kaikkien loungen asiakkaiden käytettävissä. Lisäpalvelu maksaa 12 euroa henkilöä kohden.

Loungesta suositellaan ennakkovarausta palveluun, sillä loungen henkilökunta saattaa asiakkaat turvatarkastukseen. Saatavuuden mukaan palvelun voi kuitenkin ostaa myös ilman ennakkovarausta suoraan loungen tiskiltä. Silloin saattaa joutua odottamaan, mutta joka tapauksessa hetken odotus voi olla pienempi paha kuin turvatarkastuksessa tuskailu.

Palvelun voi varata ennakkoon sähköpostitse osoitteessa [email protected].

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Finavia Oyj ja Inka Khanji

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. En kyllä maksaisi, eihän tuo ole kuin uusi keino rahastaa, kohta kaikki ovat tuolla ohituskaistalla, ruuhka siirtynyt sinne ja rahat menneet tuohon rahastukseen.


  2. Tuohan on hyvä asia,jää enempi aikaa käydä tax free kaupoissa,ravintolassa syömässä ennen lentoa,tuota palvelua käytän pian kun lähden Berliiniin lomalle


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.