Hyppää sisältöön

Tätä sinäkin olet miettinyt – voiko siisti asu auttaa pääsemään lentokoneen bisnesluokkaan?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.05.2022
Vanhan legendan mukaan bisnesluokkaan saattaa päästä vetämällä ykköset päälle. Onko uskomuksessa mitään perää?

Siisti vaatetus ei tuo matkustusluokan korotusta

Lentomatkailun kulta-aikoina matkustus oli harvojen herkkua, ja matkalle olikin tapana pukeutua tyylikkäästi. Lentomatkailun yleistyessä myös matkustusasut muuttuivat koko ajan arkisemmiksi. Samalla syntyi kaikille tuttu urbaani legenda: jos pukeudut poikkeuksellisen hyvin, saatat saada ilmaisen matkustusluokan korotuksen bisnesluokkaan.

Tunnustatko sinäkin vetäneesi joskus ykköset päälle – ja pettyneesi lähtöselvitystiskillä? Asiantuntijoiden mukaan uskomus ei tänä päivänä juuri pidä paikkaansa, raportoi The New York Times.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkustusluokan korotuksiin vaikuttavat monet asiat, joista tärkeimpänä paikkatilanne turistiluokassa ja premium-luokissa. Yleensä lentoyhtiöt haluavat palkita tärkeitä kanta-asiakkaitaan.

– Lentoyhtiöt tuntevat parhaat asiakkaansa. Nämä ovat niitä henkilöitä, joille tarjotaan matkustusluokan korotusta paikkatilanteen salliessa, sanoo matkailualan verkkosivuston Skiftin Brian Sumers.

Amerikkalaisen lentoyhtiö Delta Air Linesin edustaja Ashton Morrow sanoo, että yhtiön yleisen linjauksen mukaan matkustajien ulkoinen olemus ei saa vaikuttaa lisäetuihin.

– Matkustusluokan korotukseen saattavat vaikuttaa esimerkiksi kanta-asiakkuus tai matkustajan aiempien lentojen myöhästely, jota haluamme hyvitellä. Upgreidaus vaatetuksen mukaan ei kuulu käytäntöihimme, sanoo Morrow.

Päinvastaisiakin kokemuksia löytyy. Airfarewatchdog.com-verkkosivuston perustaja George Hobica muistelee tapausta, jolloin tämä korotettiin ilmaiseksi ykkösluokkaan – siitäkin huolimatta, että mies ei ollut kyseisen yhtiön kanta-asiakas. Hobica uskoo syynä olleen hänen siisti pukunsa, kun taas suurin osa matkustajista oli pukeutunut treenivaatteisiin ja sandaaleihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hobica paljastaa myös Lufthansan palveluksessa työskennelleen ystävänsä kertoneen, että heti kanta-asiakkuuden jälkeen merkittävimpiä tekijöitä matkustusluokan korotukselle ovat ulkonäkö, mahdollinen raskaus sekä siisti pukeutuminen.

Lähde: The New York Times
Kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Märällä paperilla täytetyt pahvikupit auttavat korvakipuun lennolla

Tätä lentoemäntien nerokasta niksiä et olisi ikinä keksinyt itse – kuulostaa oudolta, mutta poistaa korvakivun

Kymmenen asiaa, joita voit pyytää lennolla.

Yllätytkö? Kymmenen asiaa, joita et tiennyt voivasi pyytää lennolla

Miten allergiat vaikuttavat lentämiseen?

Toisille jokainen lento voi olla hengenvaarallinen riski – tiesitkö, millaisia uhkia allergioihin liittyy matkustamossa?

Mielenkiintoiset faktat alkoholista lennolla

Tiesitkö, että lentokoneessa humaltuminen on rikos? 8 faktaa alkoholista lennoilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja