Hyppää sisältöön

Hehkeitä lentoemoja ja ykkösluokan glamouria – täällä voit kokea Pan Amin lennon 70-luvun tyyliin

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 10.01.2016
Missasitko lentomatkailun kulta-ajan? Yhdysvalloissa voit tehdä aikamatkan Pan Amin lennolle.

Koe Pan Amin lento maan kamaralla

Halpalentoyhtiöiden aikakaudella moni matkailija on varmasti haaveillut ilmailun kulta-ajoista, jolloin lennolle puettiin parhaat päälle ja matkailuun liittyi ripaus glamouria. Los Angelesissa legendaarisen Pan Amin lennon kokeminen ei kuitenkaan ole vieläkään myöhäistä.

Pan Amin siiville voi hypätä Air Hollywood -nimisessä studiossa, joka on erikoistunut elokuvien ja tv-sarjojen lentokohtauksiin. Studiossa on kuvattu lentokonekohtauksia muun muassa Lost-hittisarjaan sekä Morsiusneidot– ja The Wolf of Wall Street -elokuviin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pan Am Experience on lapsena yhtiön lennolla New Yorkista Sveitsiin matkustaneen Anthony Tothin intohimoprojekti. Toth päätti rakentaa näköisversion Pan Amin lentokoneen matkustamosta yhteistyössä Air Hollywood -studion kanssa.

Vieraat ovat tervetulleita studioon kuvitteelliselle “lennolle”, joka ei tosin koskaan nouse ilmaan. Neljä tuntia kestävään elämykseen sisältyy myös tietovisa lentoyhtiön historiasta, lentoemäntien muotinäytös sekä kolmen ruokalajin illallinen.

Lentoemänniltä vaadittiin tietty look

Vuonna 1927 perustetun Pan Amin kulta-ajat koettiin 70-luvulla, jolloin se otti ensimmäisenä lentoyhtiönä käyttöön 707- ja 747-konetyypit. Boeing 747 eli Jumbo Jet liikennöitiin ensimmäisen kerran New Yorkista Lontooseen vuonna 1970. Yhtiö ajautui konkurssiin vuonna 1991.

Pan Am Experiencen kuvitteellisella lennolla matkustajat kuulevat myös kommentteja yhtiön entiseltä lentoemännältä. Ilmailun glamourvuodet tarjosivat varsin seksistisen työilmapiirin lentoemännille, joille avioliitto ja lapset olivat kiellettyjä. Pan Amilla oli ulkonäkökeskeiseen ammattiin myös painoraja.

Tällaista oli ilmailun glamour 70-luvulla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

70-luvun glamouria Pan Amin lennolla

Herkuttele lennolla 70-luvun tyyliin

Los Angelesissa voi kokeilla Pan Amin kuvitteellista lentoa

Matkustamohenkilökunnan ammattiin liittyi arvostusta: lentoemänniltä odotettiin yliopistotason koulutusta ja kielitaitoa. Koska Pan Amilla ei ollut lainkaan kotimaanreittejä, kuljetti työ matkustamohenkilökuntaa varmuudella maailmalle.

Pan Am Experiencen vetäjien mukaan erikoinen elämys houkuttelee esimerkiksi yhtiön entisiä työntekijöitä tai asiakkaita sekä ilmailuharrastajia. Kokemuksen hinnalla pääsisi tosin jo ihan oikeallekin lennolle: Pan Am Experience maksaa edullisimmillaan 295 dollaria eli noin 260 euroa.

Lähde: The Independent, Pan Am Experience
Kuva: Pan Am Experience

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halpalentoyhtiö Eurowings avaa uuden reitin Suomesta

Easyjetin lennot Suomesta

Halpalentoyhtiö Easyjet avaa kuusi uutta reittiä Suomesta

Miksi jet lag on pahempi itään matkustettaessa?

Oletko huomannut saman? Jet lag iskee pahemmin itään päin matkustettaessa – tässä syy

Passi

Unohditko passin kotiin? Näin saat uuden matkaa varten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja