Hyppää sisältöön

Tätä et olisi itse ikinä keksinyt! Helppo niksi, joka voi auttaa lentopelkoon jo seuraavalla lomallasi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 20.07.2017
Lentäjä antaa lentopelkoisille matkustajille yllättävän vinkin.

Kynästä apua turbulenssin iskiessä

Monille matkustajille lentäminen on pakollinen paha, jota on siedettävä lomakohteeseen pääsemiseksi. Vielä ikävämpää lentäminen on silloin, kun matkustaja kärsii lentopelosta. Matkustajat saattavat turruttaa pelkoa esimerkiksi nauttimalla alkoholia, mutta ratkaisu voi olla yllättävänkin yksinkertainen.

Amerikkalainen Ron Nielsen on pitkän linjan lentokapteeni, joka on eläkkeelle jäätyään omistautunut lentopelon hoitamiselle. Nielsenillä on hermoileville lentomatkustajille erikoinen niksi, jota on helppo kokeilla lennolla yksinkertaisen apuvälineen kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turbulenssin heiluttaessa konetta kokenutkin lentomatkustaja saattaa huomata sydämenlyöntiensä tihenevän. Nielsen kehottaa lentopelkoisia matkustajia tarttumaan kynään sillä kädellä, jota eivät normaalisti käytä kirjoittamiseen, ja raapustamaan oman nimensä paperille kerta toisensa jälkeen.

Esimerkiksi oikeakätisen matkustajan tulee käyttää vasenta kättä, jolloin kirjoittaminen vaatii hieman enemmän keskittymistä. Sama teksti tulee toistaa useita kertoja.

Voiko tämä hullulta kuulostava niksi todella toimia? Kyllä voi – ainakin NBC Newsin The Today Show -ohjelmassa tehdyn testin mukaan. Ja löytyy sille myös tieteellinen selitys.

Väärällä kädellä raapustus auttaa lentomatkustajaa kahdella tavalla. Ensinnäkin tehtävään keskittyminen vie matkustajan huomion pois kuumottavasta tilanteesta, mutta se myös vaikuttaa aivojen ajatusprosessiin harhauttavalla tavalla. Kokeile seuraavalla lennolla, toimiiko tämä sinun kohdallasi!

>> Lue myös: Tiesitkö tämän turbulenssista? 5 kiinnostavaa faktaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Daily Mirror
Kuva: Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lento vauvan kanssa

Ensimmäinen lento vauvan kanssa voi jännittää – lue vinkit sujuvaan matkaan

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja